Start Internationale Maxxis ScanCoveryTrial


IJskoud naar de poolcirkel voor KWF Kankerbestrijding

SOESTERBERG, 20101226 -- Zaterdag 8 januari 2011, start de internationale autotoertocht de Maxxis ScanCoveryTrial, vanaf het Militaire Luchtvaart Museum te Soesterberg en hierbij is iedereen van harte uitgenodigd. Ruim 7.500 kilometer, vice versa de Poolcirkel. www.scancoverytrial.nl

De autotoertocht gaat in zeven dagen tijd kris kras door Scandinavi, ruim 7500 kilometer en dat onder omstandigheden met veel sneeuw, ijs en temperaturen welke kunnen dalen tot wel min 40 graden Celius. De ScanCoveryTrial is beslist geen race of rallywedstrijd maar een autotoertocht waarbij een strikte naleving van de verkeersregels van essentiel belang zijn voor het wedstrijdelement. Naast navigatie via cordinaten maakt Maxxis ScanCoveryTrial ook gebruik van een RouteBook met het unieke bolletje pijltje systeem. Kortom dit alles maakt de Maxxis ScanCoveryTrial uiterst uniek in zijn soort.

Daarnaast onderhoudt de ScanCoveryTrial organisatie zeer nauwe banden met KWF Kankerbestrijding en doneert maarliefst 10% van het inschrijfgeld aan dit goede doel. De afgelopen twee jaar heeft de organisatie reeds 28.000,00 geschonken aan KWF Kankerbestrijding.

Onder de ruim 80 deelnemers ook Tom Coronel namens Team RTL Autowereld en Sandor van Es namens Team AutoWeek. Zowel RTL Autowereld alsook de automagazines AutoWeek en AutoVisie besteden ruim aandacht aan deze zeer bijzondere autotoertocht.

Ruim 40 zeer professioneel uitgedoste teams zullen vanaf 10:00h (zaterdag 08-01-2011) aan de start verschijnen. Stipt om 12:00h zal Team Tatelaar uit het Gelderse Didam de spits afbijten en als eerste vertrekken. Zaterdag 15 januari zijn de teams weer terug op het terrein van het Militaire Luchtvaart Museum, Kampweg 120 te Soesterberg.

Kortom; kom op 8 januari 2011 naar Soesterberg ... het museum is deze dag voor iedereen speciaal geopend ! GRATIS ENTREE !! | www.scancoverytrial.nl


Deel: ' Start Internationale Maxxis ScanCoveryTrial '
Lees ook