Start Officile Regionale Huiswijncompetities najaar 2006


waar worden de beste huiswijnen geserveerd

AMSTERDAM, 20060831 -- De hoge kwaliteit aan inzendingen van huiswijnen in de diverse categorien werd extra benadrukt tijdens de diverse voorronden van de vorig jaar gehouden Regionale Huiswijncompetities in aanloop naar de Finale van de Nationale Huiswijncompetitie. Kwaliteit, betaalbaarheid, plezier en toegankelijkheid voor de gast staan voorop.

Organisator The Wine & Food Association heeft de inschrijving geopend voor wijnimporteurs en horecaondernemers om deel te nemen aan de officile Regionale Huiswijncompetities en daarmee in aanmerking te komen voor de titel Huiswijn van het Jaar in de regios Amsterdam en omstreken, Noord-Holland, Noordoost-Nederland en Rotterdam en omstreken. De winnaars worden automatisch geplaatst voor de grote finale van de prestigieuze Nationale Huiswijncompetitie. De prijsuitreiking hiervan vindt plaats tijdens Wine Professional, van 8 t/m 10 januari 2007, tijdens de eerste drie dagen van de Horecava in de Amsterdam RAI.

Categorien

Er zijn 3 categorien met elk 2 winnende wijnen (wit & rood):
I(eet)cafs
II restaurants
III Elite restaurants (b.v. >14 pnt GaultMillau, Michelinster, etc)

Regios

De (eet)cafs, restaurants en elite restaurants en wijnimporteurs van de onderstaande regios kunnen vanaf heden hun huiswijnen insturen. Een uitgebreid reglement, de deadline en nadere informatie staat op www.thewinesite.nl

* NOORDOOST-NEDERLAND
(Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel)
Prijsuitreiking maandag 25 september
Bilderberg Landgoed Lauswolt, Beetsterzwaag

* ROTTERDAM en omstreken
(Rotterdam en Drechtsteden)
Finale & Prijsuitreiking zaterdag 30 september
Live tijdens KunstHal Kookt, Rotterdam

* AMSTERDAM en omstreken
(Amsterdam, Amstelveen en Ouderkerk a/d Amstel
Prijsuitreiking maandag 20 november
NH Barbizon Palace, Amsterdam

* NOORD-HOLLAND
(met uitzondering van Amsterdam, Amstelveen en Ouderkerk a/d Amstel)
Prijsuitreiking maandag 20 november
NH Barbizon Palace, Amsterdam

De Zuid-Nederlandse Huiswijncompetitie heeft inmiddels plaatsgevonden tijdens Limburgia Gastronomica bij Kasteel Erenstein in Kerkrade. Daarnaast komen de regio's Haaglanden en Midden-Nederland (tijdens de Kaas en Delicatessenbeurs in Houten begin oktober) in de loop van dit jaar nog aan bod.

Het reglement, hoe en wanneer de huiswijnen moeten worden ingestuurd staan op www.thewinesite.nl

The Wine & Food Association

The Wine & Food Association is uitgever van GaultMillau/Proefschrift Restaurant & Hotel Jaargids Nederland, het wijnmagazine Proefschrift - Wine & Food Professional en De ProefKrant. Daarnaast is de organisatie verantwoordelijk voor de jaarlijkse productie van Wine Professional in de Amsterdam RAI. Dit is de meest toonaangevende vakbeurs op het gebied van kwaliteitswijnen & fine food in de Benelux. Tevens is The Wine & Food Association organisator van diverse toonaangevende competities, (regionale) evenementen, proeverijen en bijeenkomsten, al dan niet in samenwerking met buitenlandse producenten of in opdracht/ uitnodiging van het (inter)nationale bedrijfsleven.


Deel: ' Start Officile Regionale Huiswijncompetities najaar 2006 '
Lees ook