PERSMEDEDELING VAN HET KABINET VAN

MINISTER MIEKE VOGELS

VLAAMS MINISTER VAN WELZIJN, GEZONDHEID EN GELIJKE

KANSEN

20 MAART 2000

Onderhandelingen Social-profit

Vanavond om 17u00 starten de onderhandelingen tussen werknemers en werkgevers van de social-profit en de Vlaamse regering. Deze onderhandelingen zullen doorgaan op het kabinet van minister Vogels.

Dit werd deze ochtend overeengekomen na een eerste toelichting door de Vlaamse regering olv Minister- president Dewael over het voorstel van afgelopen vrijdag.

Vandaag nog wordt er gestart met de onderhandelingen over het eerste pakket van 22,5 miljard. Dit pakket werd vrijdag door de Vlaamse regering toegekend om de volgende 5 jaar de loonharmonisering, de regularisering van de zogenaamde nepstatuten en de jobcreatie in de sector te realiseren.

Morgen, dinsdag, om 14 uur starten dan de onderhandelingen over het tweede pakket zijnde de eisen van de werkgevers en werknemers waarop door de Vlaamse regering nog geen concreet antwoord werd gegeven.

De Vlaamse regering heeft daarbij duidelijk gesteld dat ze de bijzondere noden van de sector inzake arbeidsbelasting, combinatie gezin en arbeid, einde loopbaan,. onderkent en hiervoor een bijkomende portefeuille zal vrijmaken.

Het is de bedoeling zo snel mogelijk te komen tot een globaal akkoord. Nu vrijdag moet er naar aanleiding van de begrotingscontrole minstens duidelijkheid zijn over het verdere onderhandelingskader.

info : Sylvie Fabré, woordvoerster van
minister Vogels - tel. (02) 553 24 11
e-mail: persdienst.vogels@vlaanderen.be

Deel: ' Start onderhandelingen lonen Vlaamse social-profit sector '
Lees ook