Gemeente Nijmegen


Start pleintjesactiviteiten

Van 12 april tot en met 30 juni organiseert het Sportbuurtwerk van het Bureau Sportontwikkeling in samenwerking met welzijnsorganisatie Tandem weer tal van pleintjesactiviteiten. Pleintjesactiviteiten zijn sportactiviteiten die wekelijks op vaste dagen en tijden plaatsvinden op diverse sport- en spelpleinen in de stad. Deze activiteiten worden begeleid door deskundige sportleiders en sport- en spelmaterialen zijn aanwezig. Jongens en meisjes van zes tot en met achttien jaar kunnen aan deze activiteiten deelnemen. Daarvoor moeten ze wel in het bezit zijn van een sport- en spelpas. Deze ontvang je na inlevering van het aanmeldingsformulier en twee pasfoto's bij de sportleiders op het plein.

Nieuwe activiteiten
Dit jaar kan er weer worden deelgenomen aan straatvoetbal, skaten, en pleintjesbasketbal. Nieuwe activiteiten zijn onder andere streethockey, badminton, tennis en nog véél meer. Bij het straatvoetballen speel je vier tegen vier, zonder keeper en met goaltjes van één bij anderhalve meter. Je kunt meedoen aan de wekelijkse trainingen, de competitiewedstrijden en het Nijmeegs straatvoetbaltoernooi.
Bij het skaten kun je kennismaken met de verschillende vormen van inline-skaten. Heb je geen skates? Geen probleem, want die zijn op de pleinen aanwezig. Tijdens de afsluitende skate-party kun je je meest vette stunts laten zien.
Kun je skaten, dan is het streethockey iets voor jou! Vijf tegen vijf, met een vaste keeper. Ook hiervoor kun je wekelijks trainen, deelnemen aan de competitie en het streethockeytoernooi. Op n vaste dag in de week kun je kennismaken met verschillende pleintjes-activiteiten. De ene week is dat bijvoorbeeld basketbal, de andere week badminton of tennis. Heb je zelf een leuk idee, dan kun je dit doorgeven aan de sportleider.

Alle activiteiten vinden na schooltijd plaats. Wil je weten wanneer de verschillende sportactiviteiten bij jou in de wijk plaatsvinden? Vraag dan een folder aan de sportbuurtwerker of de sportleider. Voor meer informatie kun je bellen met de sportbuurtwerkers: Dukenburg/Lindenholt, Rob Jansen, tel. 3447951/06-53647848 Nijmegen West, Edward Tunderman, tel. 3292244/06-53693406 Nijmegen Zuid-Oost, Jimmy Snoek, tel. 3501743/06-53693407 Voor algemene informatie kune je terecht bij Bureau Sportontwikkeling, Carin Zwartjes, tel. 3292242.

Deel: ' Start pleintjesactiviteiten Nijmegen '
Lees ook