Grontmij

Grontmij NV29/01/03 - Start realisatie afvalbrengpunt Vroomshoop-Oost

Wethouder milieu Bert Lambers heeft op woensdag 22 januari de officiële starthandeling voor de bouw van een centraal afvalbrengpunt in Vroomshoop-Oost verricht. Lambers stapte samen met vestigingsdirecteur Johan Thiescheffer van Grontmij Overijssel in de graafmachine om de eerste rioleringsbuis te leggen.

Onlangs trof Grontmij de eerste voorbereidingen voor de realisatie van dit grootschaligste bouwwerk in Twenterand. De gemeente Twenterand heeft een turnkey-overeenkomst afgesloten voor de aanleg van het afvalbrengpunt. Dit houdt in dat Grontmij het gehele bouwtraject voor zijn rekening neemt.

De turnkey-overeenkomst biedt voor Twenterand veel voordelen. Zo vergt het bouwtraject bijna geen tijd van de ambtenaren en hoeft de gemeente aan het eind van het traject alleen nog maar de sleutel om te draaien.

Controle
Dit betekent overigens niet dat de gemeente de controle op de uitvoering uit handen geeft. Ze blijft namelijk opdrachtgever van de realisatie van het afvalbrengpunt. Grontmij rapporteert de gemeente gedurende het traject regelmatig over de projectvoortgang en moet ook alle voorstellen laten goedkeuren, zodat de aanleg volgens plan verloopt.

Naar verwachting is het afvalbrengpunt in Vroomshoop-Oost rond mei 2003 gereed. Inwoners van de gemeente Twenterand kunnen dan voor onder andere grof tuinafval, grof huishoudelijk afval en klein chemisch afval terecht bij het nieuwe afvalbrengpunt.
---

Deel: ' Start realisatie afvalbrengpunt Vroomshoop-Oost '
Lees ook