Gemeente Helmond


5 juli 2001
Start renovatie winkelcentrum 't Hout

Op 1 september gaat de renovatie van een belangrijk onderdeel van winkelcentrum `t Hout van start. Het betreft de winkels aan de Hoofdstraat/Past van Elsenstraat die eerst zullen worden gesloopt. Daarna begint men met de renovatie. Dit hebben de gemeente en de initiatiefnemer, Bouwmij Gouda bv met elkaar afgesproken.

Het bouwplan heeft de naam "'t Loof II" meegekregen. Het is een nieuwe kwaliteitsimpuls voor 't Hout en past dan ook in de brede aanpak voor de kwaliteitsverbetering van de wijk en de herstructurering van de Hoofdstraat. Het is de bedoeling dat het nieuwe winkelcentrum op 1 december 2002 wordt opgeleverd.

In totaal komen er (boven de winkels, in twee bouwlagen) 18 appartementen. Het gaat om koopwoningen (vanaf f 299.500). In de winkelunits komen de huidige slijter/kaashandel, bakker, slager en groentenman. Er is nog ruimte voor één onderneming. De videotheek en de bloemist komen niet terug in het plan.

De winkeliers zijn tijdens de bouwperiode normaal geopend: zij worden ondergebracht in units op het parkeerterrein achter de C1000. Over deze tijdelijke maatregel wordt op 12 juli een informatiebijeenkomst voor omwonenden gehouden (in zaal Adelaars, vanaf 19.30 uur). Uiteraard bent u hierbij van harte welkom.

Meer informatie over de verkoop van de appartementen is te verkrijgen bij VB&T Makelaars bv, telefoon: 0492-537873.

Deel: ' Start renovatie winkelcentrum 't Hout in Helmond '
Lees ook