Start seizoen Meer Bewegen voor Ouderen Deze week is het nieuwe seizoen van Meer Bewegen voor Ouderen van start gegaan. In Arnhem vinden 2500 senioren weer hun weg naar sporthal, gymzaal en zwembad.

Onder de naam Meer Bewegen voor Ouderen worden door de gemeente Arnhem tal van sport- en bewegingsactiviteiten georganiseerd. Deze activiteiten zijn speciaal gericht op de mogelijkheden en wensen van senioren van 55 jaar en ouder. Het gaat daarbij niet alleen om gymnastiek, spel, volksdansen of zwemmen. Ook bewegingsactiviteiten als yoga en t'ai-chi kunnen beoefend worden. De lessen staan onder deskundige leiding en worden wekelijks gegeven.

Gezelligheid
Meer Bewegen voor Ouderen levert op deze manier een bijdrage aan het zo optimaal en zelfstandig mogelijk functioneren van ouderen. Plezier en gezelligheid vormen een belangrijk onderdeel van de activiteiten. Het geeft deelnemers tevens de mogelijkheid nieuwe sociale contacten aan te knopen.
Er zijn in Arnhem 125 MBvO groepen actief. Voor zowel de jonge als de oudere senior zijn er dus voldoende mogelijkheden bij een groep met de gewenste activiteit aan te sluiten.

Meer informatie
Belangstelling? Bel voor meer informatie met Seniorensport van de afdeling Sportontwikkeling, telefoon 026-3774928. Hier kunt u ook een brochure aanvragen of uzelf aanmelden voor een activiteit. De eerste les is gratis. Probeer het eens!

Zoekwoorden:

Deel: ' Start seizoen Meer Bewegen voor Ouderen in gemeente Arnhem '
Lees ook