HEDDES BOUW BV

Start uitbreiding Hogeschool Leiden

Op donderdag 30 januari vindt de 1e bouwhandeling plaats voor de uitbreiding van de Hogeschool te Leiden. De Hogeschool wordt in minder dan een jaar tijd met ruim 7.200 m2 uitgebreid, als aanbouw aan de bestaande school. Dit betekent voor aannemer Heddes Bouw extra aandacht voor het minimaliseren van geluids- en stofoverlast tijdens schooluren.

De Hogeschool wordt uitgebreid met vier bouwlagen, met op het dak een technische ruimte. De begane grond wordt voorzien van een aula met podium. Saillant detail is de overspanning van de aula. Hier wordt een stalen vakwerkspant (met een hoogte over twee verdiepingen) geplaatst tussen twee kolommen, die maar liefst 36 meter overspant. Bovendien krijgt de aula een grasdak.

De Hogeschool Leiden is na de laatste uitbreiding van drie jaar geleden alweer uit zijn jasje gegroeid. De toenmalige uitbreiding wordt nu verbouwd en verder uitgebreid. Heddes Bouw realiseert de uitbreiding, in samenwerking met BRT Architecten en constructeur Aronsohn. Opdrachtgever is Stichting Hogeschool Leiden.

Het skelet bestaat uit prefab betonnen binnenspouwbladen, stabilisatiewanden, liftkern, kolommen en balken. De vloeren worden opgebouwd uit kanaalplaatvloeren welke van een druklaag worden voorzien. Naast het prefab beton bestaat het skelet uit diverse staalconstructies. De gevel krijgt houten kozijnen met geïntegreerde zonwering en traditioneel metselwerk in wildverband. In de school komen voornamelijk metal stud-wanden en systeemplafonds.

////////////////////// EINDE PERSBERICHT ///////////////////////

Voetnoot voor de redactie:

Deel: ' Start uitbreiding Hogeschool Leiden '
Lees ook