Provincie West-Vlaanderen

Persberichten

Komend weekend: start van het hengelseizoen Brugge, 27/5/2002
Zaterdag 1 en zondag 2 juni 2002 zijn weer hoogdagen voor de hengelaars. Er kan immers weer in de Vlaamse openbare wateren gevist worden. De opening van het hengelseizoen volgt op een jaarlijkse periode met hengelverbod, de zogenaamde "gesloten tijd". Deze loopt van 16 april tot en met 31 mei en valt samen met de paaiperiode van de meeste vissen en het broedseizoen van de vogels.

Bij deze gelegenheid houdt de openbare visserij haar eerste "opendeurdagen" De start van het nieuwe hengelseizoen zal daardoor niet ongemerkt voorbij gaan. De Provinciale Visserijcommissie van West-Vlaanderen en het Visserijfonds hebben namelijk in samenwerking met de plaatselijke hengelverenigingen talrijke activiteiten op de openbare wateren op touw gezet. Zo kan iedereen de passie ervaren van zo n 70.000 hengelaars in Vlaanderen.
Een hengeltje uitwerpen zoals een fervente karper- of vliegvisser, een paaiplaats bezoeken, een rondleiding in een viskwekerij meemaken of je kennis vergroten over vissoorten, hengelethiek of het natuur-, water- en visserijbeleid: het kan allemaal op deze dagen in de verschillende provincies in Vlaanderen en dit onder deskundige begeleiding. Zo kan iedereen kennismaken met de diverse, boeiende facetten van de openbare visserij.

Voor meer details in uw provincie betreffende plaats, uur en verantwoordelijken van deze activiteiten kan u de folder raadplegen.

Om dit initiatief nog meer luister te geven heeft de minister van Leefmilieu haar akkoord gegeven om deelnemers aan deze manifestaties, een vrijstelling van visverlof toe te staan
Buiten de activiteiten die in de folder vermeld staan, is echter wel een visverlof van de Vlaamse Gemeenschap vereist om in openbaar water te hengelen!

Al diegenen die al lang droomden om ooit een lijntje te werpen en een visje te vangen krijgen nu de gelegenheid. Kom de sfeer proeven aan de waterkant tijdens deze speciaal georganiseerde manifestaties. De provinciale hengelkaart van West-Vlaanderen geeft je eveneens een duidelijk overzicht van dit ruime aanbod. Ze zijn gratis te verkrijgen bij de Provinciale Visserijcommissie.

Voor verdere inlichtingen contacteer:
Info Provinciale Visserijcommissie: Patrick Van Hooimissen , tel. 050/40 57 04
gsm 0486/89.77.59
E-mail adres: patrick.van_hooimissen@west-vlaanderen.be

Algemene info Vlaanderen: secretariaat Visserijfonds, tel: 02-553 82 22
e-mail: jan.vandeput@lin.vlaanderen.be

Zoekwoorden:

Deel: ' Start van het hengelseizoen in West Vlaanderen '
Lees ook