Gemeente Leiden

Persbericht

Start werkzaamheden Churchilllaan

Publicatiedatum: 10 maart 2003

Op 17 maart begint de gemeente Leiden met de eerste werkzaamheden aan de Churchilllaan.

Gestart wordt met het werk aan de kruising van de Kennedylaan en de Brahmslaan, waar een rotonde wordt aangelegd om een veiliger verkeerssituatie te creëren. Op 7 april is het kruispunt Churchilllaan/Telderskade-Cornelis Schuytlaan aan de beurt. Tijdens deze werkzaamheden zijn zowel de Cornelis Schuytlaan als de Telderskade volledig afgesloten aan de zijde van de Churchilllaan. Alle omwonenden hebben een uitgebreide folder ontvangen met gedetailleerde informatie over de werkzaamheden, de duur ervan en de omleidingsroutes.

De werkzaamheden aan de Kennedylaan en de Brahmslaan beginnen op 17 maart en nemen zo'n tien weken in beslag. Het kruispunt is afgesloten en het verkeer wordt omgeleid via de omliggende straten. Uiteraard blijven woningen, bedrijven en instellingen wel bereikbaar. Voetgangers kunnen het werkvak normaal passeren. Het openbaar vervoer (buslijnen 13, 14, 31 en 41) krijgt een omleiding over de Verdistraat-Beethovenlaan. Ter hoogte van de kruising van de twee straten komt een extra halte.

De werkzaamheden aan het kruispunt Churchilllaan/Telderskade-Cornelis Schuytlaan starten op 7 april en nemen zes weken in beslag. Dit gebeurt in twee fasen. Eerst wordt drie weken gewerkt aan het weggedeelte bij de aansluiting met de Cornelis Schuytlaan. Op 28 april volgt de aansluiting met de Telderskade. Tijdens deze werkzaamheden zijn zowel de Cornelis Schuytlaan als de Telderskade volledig afgesloten aan de zijde van de Churchilllaan.

De Churchilllaan krijgt geluidsreducerend asfalt en ook de doorstroming gaat er sterk op vooruit, zodat de wijk op alle fronten beter af is. Ook wordt de Churchilllaan veiliger omdat alle openbare verlichting vervangen wordt. Om het verkeer vlotter te kunnen afwikkelen worden ook de verkeerslichtinstallaties vervangen. Het totale plan is in het najaar gereed. Om de hinder en overlast zo beperkt mogelijk te houden worden de werkzaamheden in verschillende stappen uitgevoerd. Halverwege 2003 worden omwonenden verder geïnformeerd over de volgende stappen bij de uitvoering van het plan.

Deze pagina is gewijzigd op 10-03-2003

Deel: ' Start werkzaamheden Churchilllaan Leiden '
Lees ook