Gemeente Nijmegen


Persberichten | De Brug

Start werkzaamheden riool Biezenstraat

Op 16 augustus starten de werkzaamheden voor de vervanging van het transportriool in de Biezenstraat. Om te beginnen wordt op het kruispunt Waterstraat/Biezenstraat een aantal voorzieningen getroffen om het riool in de Waterstraat te laten functioneren. Hiervoor zal een gedeelte van de Waterstraat ongeveer 4 weken afgesloten zijn. Tegelijkertijd wordt begonnen met de vervanging van het riool richting Biezendwarsstraat.

Voor auto's en fietsers zijn geen speciale maatregelen getroffen omdat het hier geen doorgaande route betreft. Om vanuit zuidelijke richting via de Waterstraat de Weurtseweg te bereiken kan het beste de volgende route genomen worden: Niersstraat - Voorstadslaan - Krayenhofflaan - Weurtseweg. Komend vanaf de andere kant kan dezelfde route gevolgd worden. Woonstraten in de buurt zijn via de kortst mogelijke omweg bereikbaar.

Omleiding lijn 9
Vanaf maandag 16 augustus 7.00 uur geldt voor lijn 9 van Novio een omleiding. De bus rijdt vanaf het Centraal Station naar de Brabantse Poort volgens de route Voorstadslaan - Niersstraat - Waterstraat, vanaf daar ongewijzigd. De bushaltes Weurtseweg, Kanaalstraat en Waterstraat/Biezenstraat zijn tijdelijk opgeheven. Vervangende bushaltes zijn geplaatst aan de Voorstadslaan (ter hoogte van nr. 88) en aan de Waterstraat (ter hoogte van de Niersstraat). Vanaf de Brabantse Poort richting Centraal Station gaat lijn 9 via de volgende route: Waterstraat - Niersstraat - Voorstadslaan, vanaf daar ongewijzigd.
Ook op deze busroute zijn de bushaltes Waterstraat/Biezenstraat, Kanaalstraat en Weurtseweg tijdelijk opgeheven. Hiervoor zijn vervangende haltes geplaatst aan de Waterstraat (ter hoogte van de Niersstraat) en aan de Voorstadslaan (ter hoogte van de Scholeksterstraat).

Zoekwoorden:

Deel: ' Start werkzaamheden riool Biezenstraat Nijmegen '
Lees ook