Gemeente Nieuwegein

WIJKGERICHT SAMENWERKEN IN JUTPHAAS, ZUILENSTEIN EN HUIS DE GEER

Onder het motto 'De kop eraf!' gaat zaterdag 24 april het Wijkgericht Samenwerken van start in Jutphaas/Wijkersloot, Zuielnstein en Huis de Geer. Doel van het Wijkgericht Samenwerken is het verbeteren van de leefbaarheid van de woonomgeving. De gemeente, SKWN, politie en Mitros Wonen werken hiervoor nauw met elkaar samen. Na de officiële openingshandeling door wethouder Riet van der Nat, vinden er verschillende wijkschouwen plaats. De wijkbewoners zijn opgeroepen om hier zowel mooie als lelijke plekken voor op te geven. Aan het einde van de middag wordt bekendgemaakt welke inzending wordt aangepakt.

Sinds enkele jaren wordt het Wijkgericht Samenwerken wijksgewijs ingevoerd in Nieuwegein. Na Fokkesteeg, Hoogzandveld/Lekboulevard, Batau en Galecop is nu ook het gebied Jutpjaas/Wijkersloot en Zuilenstein/Huis de Geer aan de beurt. De gemeente Nieuwegein, SKWN, politie Lekstroom en Mitros Wonen hebben voor dit gebied vertegenwoordigers die samen het wijkteam vormen. Dit team komt geregeld bijeen en bespreekt ideeën, klachten en wensen van bewoners. Ook vindt er overleg plaats met het wijknetwerk, het platform waarin de bewonerscommissies vertegenwoordigd zijn.

Het Wijkgericht Samenwerken gaat zaterdag 24 april feestelijk van start in buurthuis Kerkveld (Kerkveld 63). Alle bewoners van Jutphaas/Wijkersloot, Zuilenstein en Huis de Geer zijn uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Wethouder Riet van der Nat zal om 13.30 uur op de kop van Jut slaan. Vervolgens kunnen de genodigden in verschillende groepen op de fiets de wijk in. Aan de hand van de inzendingen van mooie en lelijke plekken zijn er verschillende routes te fietsen. Bij terugkomst vindt de prijsuitreiking 'aanpak te verbeteren plek in de wijk' plaats. De middag wordt formeel afgelsoten met een hapje en een drankje en muziek van het Nieuwegeinse Barbershopkoor 'The Heart of Holland Chorus'. Rondom het officiële programma worden er ook leuke activiteiten voor kindereren georganiseerd.

Zoekwoorden:

Deel: ' Start wijkgericht samenwerken in Nieuwegein '
Lees ook