Gemeente Nijmegen


Feestelijke officiële start Woonpark Oosterhout in de Waalsprong

Ruim 600 toekomstige bewoners van het Woonpark Oosterhout hebben woensdagmiddag 22 september samen met projectontwikkelaars en de gemeente Nijmegen de start gevierd van de bouw in Woonpark Oosterhout. Na de bouw vorig jaar van de wijk Visveld-Oost is Woonpark Oosterhout een van de grotere woongebieden die ontwikkeld wordt in de Nijmeegse Waalsprong.

Wethouder Jacques Thielen feliciteerde tijdens de feestelijkheden de toekomstige bewoners met hun keuze: "Woonpark Oosterhout is een woonwijk om nu al van te houden." Hij nodigde de toekomstige bewoners uit mee te doen aan een fotowedstrijd waarin zij met 1 of meerdere foto's hun betrokkenheid bij Woonpark Oosterhout kunnen laten zien.

Woonpark Oosterhout ligt aan de rand van het groene landgoed Oosterhout en dicht bij de natuurlijke uiterwaarden van de Waal. Ook het historische stadscentrum van Nijmegen is dichtbij. Zeker vanaf
2001 als er een nieuwe fietsbrug over de Waal gebouwd is die vanaf de Waalsprong langs de spoorbrug rechtstreeks naar het centraal station voert.
Woonpark Oosterhout gaat zo'n 2000 woningen tellen. Op dit moment wordt gebouwd in het middengebied waar binnen 1,5 jaar ruim 750 woningen verrijzen. Het gaat vooral om koopwoningen, enkele tientallen huurwoningen en 30 ruime bouwkavels. BouwfondsWoningbouw startte als eerste, gevolgd door Heijmans Vastgoed, Amstelland Vastgoed en Tweepool. Daarna volgen ondermeer HBG Vastgoed bv en Talis. De eerste woningen zullen nog dit milennium worden opgeleverd.

Deel: ' Start Woonpark Oosterhout in de Waalsprong '
Lees ook