Gemeente Eemsmond


Persberichten

Start zwerfvuilactie op 18 maart 2003

vrijdag 14 maart 2003

Op dinsdag 18 maart 2003 gaat in de gemeente Eemsmond de zwerfvuilestafette van start. In het kader van deze zwerfvuilestafette verzamelen 9 basisscholen in de gemeente zwerfvuil in de directe omgeving van hun school. De actie begint aanstaande dinsdag om 9.00 uur op de Daltonschool de Schutsluis in Oldenzijl. Wethouder Knol zal hier het startsein voor de actie geven.

De zwerfvuilestafette bestaat uit twee onderdelen. In de lessen wordt aandacht geschonken aan zwerfvuil door het inzetten van een lespakket. Daarnaast helpen de scholen actief mee door het zwerfvuil in hun eigen omgeving op te ruimen. De gemeente zorgt voor alle inzamelmaterialen, zoals vuilniszakken, prikkers en handschoenen. Ook de afvoer van het verzamelde afval wordt door de gemeente verzorgd.

Verspreid over verschillende dagen nemen ruim 700 kinderen deel aan de actie. Zij zijn afkomstig van 9 basisscholen in de gemeente en Scouting Menkema. Als dank voor de deelname krijgen de scholen enkele vogelnestkastjes om rond hun school op te hangen.

Deel: ' Start zwerfvuilactie in Eemsmond '
Lees ook