MINISTERIE VWS
https://minvws.nl

Uitnodiging voor de pers, niet voor publicatie

Maandag 17 september 2001, nummer 35

STARTENDE ONDERNEMERS KINDEROPVANG OP WERKONTBIJT BIJ VLIEGENTHART

Aan de redactie,

Het aantal nieuwe kinderdagverblijven is de afgelopen jaren flink gestegen. Dit is mede het gevolg van de stimuleringsregeling kinderopvang die dit kabinet heeft ingevoerd. De kinderopvang is een groeisector en trekt ook veel nieuwe ondernemers.

Wat motiveert mensen om een kinderdagverblijf te beginnen? Welke problemen ervaren ze? Hoe worden ze geholpen door o.m. gemeenten en het Waarborgfonds? Wat is de invloed van deze nieuwkomers op de cultuur in de sector, de omgang met kinderen en ouders? Hoe zien deze nieuwe ondernemers hun toekomst?

Deze en andere vragen staan centraal in het werkontbijt dat staatssecretaris Margo Vliegenthart van Volksgezondheid, Welzijn en Sport op woensdag 19 september voor de starters in de kinderopvang heeft georganiseerd. Alle nieuwe ondernemers in de kinderopvang die zich vanaf 1998 bij de Kamer van Koophandel hebben ingeschreven, zijn uitgenodigd. Zo'n 150 ondernemers hebben zich inmiddels gemeld voor het werkontbijt.

Het werkontbijt wordt gehouden in de bedrijfskantine van het ministerie en duurt van 9 tot 10 uur. Daarna wordt tot 11 uur in groepen verder gediscussieerd. Het programma wordt afgesloten met een bezoek aan het 24-uurs kinderdagverblijf Dientje of een rondleiding op het departement.

Programma:


08.30 uur Ontvangst nieuwe ondernemers
09.00 uur Werkontbijt met staatssecretaris Vliegenthart 10.15 uur Discussie in groepen
11.30 uur Bezoek aan Dientje of VWS-rondleiding 13.00 uur Einde

Een vertegenwoordiger van uw redactie is van harte uitgenodigd de bijeenkomst bij te wonen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gert Riphagen, tel.
070-3405163, mobiel 06 - 15035002.

Met vriendelijke groet,

De directeur Voorlichting en Communicatie,
drs. I.E. van Geest-Jacobs

17 sep 01 14:22

Zoekwoorden:

Deel: ' Startende ondernemers kinderopvang op werkontbijt '
Lees ook