Ingezonden persbericht

Startpunt voor juridisch advies

Databank vergemakkelijkt zoektocht naar juridische ondersteuning

MAASTRICHT, 20020529 -- Sinds kort is het mogelijk via de website van Juricom.nl (www.juricom.nl) te zoeken naar bijna alle organisaties (mei 2002: meer dan 3100 organisaties) in Nederland die juridische diensten aanbieden. Cliënten uit de particuliere sector én bedrijfsleven kunnen gratis de databank doorzoeken naar gegevens over de disciplines advocaat, notaris, deurwaarder, rechtswinkel of Bureau Rechtshulp in Nederland.

Van advocaten en notarissen worden belangrijke onderscheidende kenmerken genoemd, waarbij het aanbieden van diensten op basis van toevoeging (pro-deo), het aanbieden van een speciale kennismakingsactie (zoals een eerste gratis gesprek) en het gespecialiseerd zijn in specifieke rechtsgebieden de belangrijkste kenmerken zijn.

Tevens wordt op de website antwoord gegeven op de meest gestelde juridische vragen en wordt door de specialisten van Juricom.nl aangegeven van welke van bovenstaande disciplines in de beschreven situaties het beste gebruik kan worden gemaakt. Hierbij worden de cliënten met specifieke juridische vragen gekoppeld aan disciplines die kennis van gespecialiseerde rechtsgebieden hebben.

Tenslotte worden de belangrijkste juridische ontwikkelingen door Juricom.nl beschreven en zorgen participerende bedrijven aan Juricom.nl voor nieuws uit de bedrijvensector.

Over Juricom.nl

Juricom.nl is een landelijke intermediair tussen vraag naar en aanbod in juridische dienstverlening. Zij maakt een 'match' tussen de initiële vraag en het gespecialiseerde juridische dienstenaanbod. Dit doet zij door een breed publiek via het internet en I-mode op een gestructureerde wijze te laten zoeken naar de juiste juridische ondersteuning. Voor de organisaties die juridische diensten aanbieden zijn er diverse participatiemogelijkheden ontwikkeld waarmee zij zich via de Juricom.nl-kanalen kunnen profileren aan de cliënten.

Deel: ' Startpunt voor juridisch advies '
Lees ook