MINISTERIE FIN

https://www.minfin.nl

MIN FIN: STAATSSECRETARIS BOS GEEFT STARTSEIN

PERSBERICHTNR. 00/076 Den Haag 31 maart 2000
STAATSSECRETARIS BOS GEEFT STARTSEIN VOOR TEAM ENERGIEPREMIES

BELASTINGDIENST

Huishoudens kunnen vanaf 1 januari 2000 een energie-premie krijgen als een energiezuinig apparaat wordt aangeschaft of een energiebesparende maatregel aan de woning wordt getroffen. De premie wordt door het energiebedrijf uitbetaald. Het gaat om apparaten die in de winkel herkenbaar zijn door het .A-label.. De energie-premie regeling is ingesteld op gezamenlijk gezag van de staatssecretaris van Financiën en de ministers van EZ, VROM en LNV met het oog op het bevorderen van energiezuinig en milieuvriendelijk gedrag. De premies kunnen oplopen tot enkele honderden guldens
per aanschaf.

Staatssecretaris Bos zal dinsdag 4 april bij de belastingdienst in Emmen het officiële startsein geven voor het energie-premieteam dat belast is met een deel van de uitvoering van de energie-premie-regeling. Het team heeft als taak om in het geval van een geschil tussen de afnemer en het energiebedrijf te bemiddelen. Tevens zal Staatssecretaris Wouter Bos het convenant overhandigen waarin de samenwerking tussen de betrokken ministeries en de energiebedrijven is vastgelegd. In zijn speech zal de staatssecretaris ook ingaan op het thema vergroening ook in bredere zin.

Bij de officiële start van het team energie-premies zijn tevens direct betrokkenen aanwezig van de ministeries van Financiën, Economische Zaken en VROM, de energiebedrijven en de Belastingdienst. De opening begint om 15.00 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur bij de Belastingdienst Ondernemingen, Weiert 51 te Emmen.

Woordvoerder: E.A. Hijink
Telnr. 070-3428229

31 mrt 00 16:30

Zoekwoorden:

Deel: ' Startsein team energiepremies belastingdienst '
Lees ook