Startup CHAINels verenigt winkeliers in ‘9 Straatjes’


AMSTERDAM, 20140325 -- De ondernemers van ‘De 9 Straatjes’ in Amsterdam hebben individueel veel te bieden. Door hun krachten te bundelen zetten ze echter een nog sterker concept neer dat mensen vanuit de hele wereld aantrekt. De Delftse startup CHAINels wist de bijna 200 winkeliers in het gebied te verbinden met een innovatief communicatieplatform.

CHAINels is het eerste online platform dat groepen ondernemers in een bepaald gebied verbindt. “We bouwen zakelijke communities waarin ondernemers razendsnel met elkaar kunnen communiceren”, zegt Willem Buijs van CHAINels. “Dat doen ze met een paar muisklikken via de website en app.” 

De winkeliers van de 9 pittoreske winkelstraatjes in Amsterdam, een kleurrijke verzameling van kaasboeren, modemakers, goudsmeden en galeriehouders, hebben in CHAINels een nieuwe efficiënte manier van overleggen gevonden. “We lijken van buiten misschien goed georganiseerd”, zegt 9-straatjesmanager Lony Scharenborg. “Intern viel er nog veel te winnen.”

CHAINels creëert een plek waar bedrijven makkelijk en snel kunnen sparren over alles wat van belang is voor het collectief. Van een alert bij winkeldiefstal tot vacatures en straatfeesten. “Je kunt het zien als een online ondernemersvereniging”, aldus Buijs. “Maar dan zonder ellelange e-mails of vergaderingen.”

De ondernemers in de 9 Straatjes hadden al het één en ander geprobeerd met Dropbox en Facebook. “Voor intern gebruik allemaal vrij onhandig”, zegt Scharenborg. “Via de site en app van CHAINels kunnen we de opinie makkelijk peilen en gericht nieuws verspreiden.”

De ondernemers in een community bepalen namelijk zelf wie toegang heeft tot de groep. Buijs: “Soms is informatie alleen van belang voor een deel van de groep, of een bepaalde sector. Dan hoef je anderen niet te vervelen met onnodige informatie.” 

Inmiddels verenigden de oprichters van CHAINels al ondernemers en instellingen op de campus van onder meer de TU Delft en het bedrijventerrein Schieoevers. “Ruim 2000 bedrijven maken gebruik van onze dienst”, zegt Buijs. “Variërend van hippe winkelgebieden en techparken tot creatieve bedrijfsverzamelgebouwen.”

Grote groepen ondernemers gaan zo de uitdaging aan om structuur aan te brengen in hun interne communicatie. “CHAINels biedt een oplossing die minimale inspanning vergt en de maximale output van een groep oplevert”, zegt Buijs. “Wij bouwen bovendien binnen twee uur een community voor je.”

Over CHAINels
CHAINels is in 2013 opgericht door oud TU Delft studenten Erwin Buckers, Willem Buijs, Sander Verseput en Vincent Koeman. Het bedrijf is ontstaan uit de behoefte om informatiestromen in bedrijfscollectieven beter te faciliteren en de kracht van samenwerken te maximaliseren. CHAINels is onderdeel van bedrijfsincubator YES!Delft.


Deel: ' Startup CHAINels verenigt winkeliers in ‘9 Straatjes’ '
Lees ook