Starwars acteurs bezoeken RAI voor handtekeningsessie

AMSTERDAM, 22 januari 2000 -- De bezoekers van de vierde Platen- CD-, Film & Science Fiction Beurs op 22 januari in de RAI in Amsterdam betreden een wereld vol rock and roll en science fiction.
Op de beurs zijn tweehonderd topverzamelaars en -handelaren aanwezig uit tien verschillende landen. Deze professionele muziek- en filmkenners selecteerden voor de beurs zowel unieke platen en CD's, als film- en sciencefictionattributen, zoals originele filmposters, Startrek-kostuums, speelgoedcollecties van Star Wars, Spawn en James Bond, cultvideo's en monster- en horrorartikelen.

Op de platenbeurs is een speciale afdeling ingericht voor film en science fiction. Exclusief voor de beurs komen de Engelse acteurs Garrick Hagon en William Hootkins over uit het buitenland. Zij speelden in de StarWars -films respektievelijk de rollen van Biggs Darklighter en Red 6 (Porkins). Voor alle liefhebbers, bezoekers en StarWars-fans is dit een unieke gelegenheid om deze acteurs in levende lijve te ontmoeten en een handtekening te bemachtigen. Overigens is de kans groot dat er een 'mystery guest' uit de nieuwste StarWars film (epiode 1) met hun meekomt!

Met de komst van het nieuwe millennium is de belangstelling voor allerlei sciencefictionartikelen enorm toegenomen. De bestaande voorkeuren op dit gebied voor James bond, Superman, Dr. Who en Startrek zijn met het uitkomen van de nieuwe Star Wars-film "Episode One" ingehaald door de verzamelwoede rond de geesteskinderen van George Lucas. Van Star Wars zijn er op de beurs boeken, tijdschriften, soundtracks, miniaturen, speelgoed, foto's, flipperkasten en vele andere parafernalia te vinden. Verder zijn er grote collecties Spawn en Xena artikelen en voor echte liefhebbers zijn er speciale Disney- en Tolkienstands, alsmede een grote hoeveelheid science fiction literatuur. Overigens is ook de Startrek-fanclub op de beurs aanwezig.

Maar ook voor liefhebbers van popmuziek is het aanbod enorm groot. Alle muzikale stijlen, vanaf de jaren '50 tot nu, zijn er vertegenwoordigd. Van pop, rock 'n roll, metal en punk tot disco, reggae, soul, house en dance, zowel op plaat als op CD. De afdeling DJ-vinyl neemt een belangrijke plaats in. De onovertroffen ritmetracks en soulclassics uit de jaren '70 vormen de basis voor de sound van elke professionele DJ en de maxisingles met topgrooves worden hier vanuit heel Europa aangevoerd.

Bovendien vormen de buitenlandse standhouders een welkome aanvulling op ieders muziekverzameling, in de vorm van alleen in het buitenland verschenen singles, elpees, maar vooral door hun vriendelijk geprijsde CD's. Zoals bekend liggen de CD-prijzen in onze buurlanden aanzienlijk lager. Op de beurs worden ze aangeboden tegen internetprijzen!

Naast de belangstelling voor platen en CD's neemt ook de interesse in allerlei poprelikwieën steeds meer toe. Voorbeelden daarvan zijn tourjackets, backstage passes van popconcerten en kledingstukken van popsterren.

De Platen & CD, Film & Science Fiction Beurs in de RAI in Amsterdam is op zaterdag 22 januari geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang bedraagt fl. 12,50. Voor meer informatie kunt u overdag bellen met de organisator ARC, telefoon 0229 213891 of kijk op internet www.mmmarc.com.

ARC
Postbus 2130
1620 EC Hoorn

Telefoon: 0229 213891
email: info@mmmarc.com
www.mmmarc.com

Deel: ' Starwars acteurs bezoeken beurs RAI voor handtekeningsessie '
Lees ook