KLM


01/051
KLM STATEMENT
(16.00 AMS tijd)

AMSTELVEEN, 12 september 2001 - KLM heeft vandaag vrijwel alle vluchten met bestemmingen in Europa, het Verre Oosten, Zuid en Midden-Amerika en Afrika volgens schema uitgevoerd. Een aantal vluchten op bestemmingen in het Midden-Oosten is gecancelled.

Het luchtruim van de VS en Canada is nog steeds gesloten derhalve zijn op dit moment vluchten naar bestemmingen in de VS en Canada niet mogelijk. Indien het luchtruim vandaag zal worden vrijgegeven zal de KLM de vluchten op deze bestemmingen vandaag niet uitvoeren daar zij als gevolg van de enorme vervoersstromen die op gang zullen komen overbelasting verwacht van de diverse luchthavens in de VS en Canada.

KLM doet al het mogelijke om gestrande passagiers op Schiphol Airport op te vangen. Een groot aantal reizigers is inmiddels ondergebracht in hotels en in een speciaal daarvoor ingericht opvangcentrum in het asielzoekerscentrum "Dordmuiden" in het Westelijk havengebied Amsterdam.

Passagiers worden voorzien van first need pakketten. Een groot aantal KLM vrijwilligers afkomstig uit de gehele KLM-organisatie is ter plekke om assistentie te verlenen, vragen te beantwoorden of om reisschema's aan te passen.

Voor algemene informatie kan men terecht bij het informatienummer: 020-547 55 47. Voor aanpassing van reisschema's wordt aangeraden de informatie van KLM op haar internetsite te volgen: http://www.klm.com.

AMS/DR/FH

KLM CORPORATE COMMUNICATIONS (AMS/DR)
Marjolein Schotel
Assistant to Media Relations
tel: # 31 20 649 45 45
fax: # 31 20 648 80 92
Email: secr.mediarelations@klm.com

Deel: ' Statement KLM over reilen en zeilen na aanslag VS '
Lees ook