Statenbijbelmuseum best gewaardeerde uitstapje van 2010


Nipte overwinning voor Statenbijbelmuseum

EDE, 20100901 -- Na een maandenlange strijd is het zover. Het Statenbijbelmuseum kreeg de meeste stemmen van het publiek en wint de DagjeWeg.NL Award 2010. Vandaag krijgt het Statenbijbelmuseum bezoek van twee DagjeWeg.NL-redacteuren, die de prijs overhandigen.

De laatste weken wisselden het Statenbijbelmuseum, science center NEMO en Park Oikos stuivertje om de eerste plaats als best gewaardeerde uitstapje. Uiteindelijk gaat het Statenbijbelmuseum er met de hoofdprijs vandoor. Bezoekster Gerrie vindt de collectie van het Statenbijbelmuseum bijzonder. "Iets wat altijd zijn waarde behoudt. De kennis van de eigenaar en zijn presentatie en toelichting waren geweldig."

Op de tweede en de derde plaats eindigen respectievelijk Park Oikos en science center NEMO. Ook hier komt DagjeWeg.NL vandaag op bezoek om de prijs te overhandigen. "Eindelijk nu eens een park dat de fantasie prikkelt, onze kleinkinderen hebben genoten. De eigengemaakte sprookjes-achtige figuren vonden we erg mooi", vertelt de enthousiaste Els. Ook science center NEMO kreeg veel lof toegezwaaid. "Spelenderwijs een schat aan informatie verwerven", vat Kim het samen.

Nominatie
De genomineerden op volgorde van het aantal behaalde stemmen op 1 september:

Statenbijbelmuseum, Leerdam
Park Oikos, Ruinen
science center NEMO, Amsterdam
Sprookjeswonderland, Enkhuizen
Wereldtuinen Mondo Verde, Landgraaf
Eise Eisinga Planetarium, Franeker
Militaire Luchtvaart Museum, Soesterberg
Bezoekerscentrum Dwingelderveld - Nationaal Park, Ruinen
Kinderparadijs Malkenschoten, Apeldoorn
Noordbrabants Museum, Den Bosch

De nominaties kwamen voort uit de beoordelingen op DagjeWeg.NL. Ieder uitstapje met minimaal tien beoordelingen kwam op de shortlist. Hierna vielen alle uitstapjes af die n of meer beoordelingen hadden met een waardering lager dan een 8. Sinds eind juni kreeg ieder genomineerde de kans stemmen te werven op de website dagjewegaward.nl.

DagjeWeg.NL Award 2009
DagjeWeg.NL reikt sinds 2009 de DagjeWeg.NL Award uit aan het best gewaardeerde toeristische uitje in Nederland. Een vakjury koos toen Sprookjeswonderland als winnaar van de DagjeWeg.NL Award 2009. Dit jaar besliste het publiek wie van de genomineerden zou winnen.

Links:
www.dagjewegaward.nl/
www.dagjeweg.nl/


Deel: ' Statenbijbelmuseum best gewaardeerde uitstapje van 2010 '
Lees ook