Gemeente Leiden

Stationsomgeving schone en overzichtelijke entree van Leiden

Vanaf 5 juni gaat rond het station Leiden Centraal, mede in het kader van de actie 'Leiden ruimt op!', een grote en permanente schoonmaakactie van start. Het Stationsplein wordt daarmee voor bezoekers aan en inwoners van Leiden de schone en overzichtelijke entree van Leiden.

Op woensdag 5 juni om 15.00 uur geven de wethouders Rogier van der Sande (Wijkbeheer) en Ron Hillebrand (Ruimtelijke ordening) op het plein voor de stationsingang op verrassende wijze het officiële startschot voor deze schoonmaakactie.

'Leiden ruimt op!' op het stationsplein

De schoonmaakactie op het Stationsplein bestaat uit een aantal onderdelen. Als eerste zal de gemeente de fietsenrekken aanpakken. Verkeerd gestalde en andere fietsen die daarvoor in aanmerking komen worden in het kader van 'Fiets fout=Fiets weg' verwijderd. Het is de bedoeling dat het zogeheten 'fietsrekken-eiland' (direct voor de stationsingang) verdwijnt. De fietsrekken zullen, eventueel met fietsen en al, naar een andere locatie verhuizen. Door middel van borden wordt aangeven waar deze nieuwe locaties zich bevinden.

Ook zal de gemeente zwerfvuil verwijderen en andere schoonmaakklussen uitvoeren, zowel aan de ziekenhuiszijde als aan de stadszijde van het station. Bovendien wordt de stationsomgeving zeven dagen per week schoongeblazen en schoongeveegd. De omgeving van het station wordt daardoor schoner en overzichtelijker, en dus veiliger.

Intussen vordert de bouw van de ondergrondse fietsenstalling met taxistandplaats gestaag. Deze zal oktober dit jaar klaar zijn en biedt ruimte aan 2000 fietsen. Op dat moment gaat de renovatie van het Stationsplein een volgende fase in.

Deel: ' Stationsomgeving schone en overzichtelijke entree van Leiden '
Lees ook