ABN AMRO


Amsterdam, 10 maart 2003

Stedelijk Museum en ABN AMRO samen in internationale kunsttournee

Het Stedelijk Museum Amsterdam gaat in nauwe samenwerking met ABN AMRO een internationale tournee organiseren van belangrijke onderdelen van de museumcollectie. Het is de bedoeling dat deze kunsttournee een aantal grote steden in en vooral buiten Europa aandoet, zoals St. Petersburg, Shanghai, Singapore, São Paulo en Chicago. De feestelijke ondertekening van het raamcontract voor dit bijzondere samenwerkingsverband vond vandaag (10 maart) om 13.00 uur plaats in het hoofdkantoor van ABN AMRO in Amsterdam.

Voor het Stedelijk Museum is de tournee van belang om de zichtbaarheid van zijn omvangrijke collectie te vergroten, zeker als ook nog de geplande renovatie van start gaat en het museum aan het Museumplein de deuren moet sluiten. Bovendien vergroot de tournee de internationale bekendheid van de verzameling van het Stedelijk, die in binnen- en buitenland reeds alom wordt geprezen. Aan elk van de tentoonstellingen van de tournee zullen telkens ook enkele werken uit de kunstcollectie van ABN AMRO worden toegevoegd. De bank vormt de financiële pijler van de tournee.

Bestuursvoorzitter Rijkman Groenink daarover: "Het is bijzonder dat het Stedelijk Museum het publiek in St. Petersburg, Shanghai, Singapore, São Paulo en Chicago de gelegenheid kan bieden een aantal unieke tentoonstellingen op het gebied van moderne kunst te laten zien. Niet toevallig heeft onze bank ook belangrijke activiteiten in deze regio's. Het was dan ook onze gezamenlijke ambitie om deze tour tot stand te brengen. Dat enkele topstukken uit onze eigen kunstcollectie een bescheiden onderdeel uitmaken van deze reizende expositie, maakt het voor ons heel bijzonder."

Details van de tournee worden de komende tijd bekend gemaakt. Voor meer informatie over de samenwerking tussen Stedelijk Museum en ABN AMRO kunt u contact opnemen met:

Stedelijk Museum, afdeling persvoorlichting
pressoffice@stedelijk.nl of 020-5732.656
www.stedelijk.nl

ABN AMRO, afdeling persvoorlichting
020-6.288.900ABN AMRO Bank N.V.

Afdeling Persvoorlichting (HQ1190)
Gustav Mahlerlaan 10
1082 PP Amsterdam

Tel. 020 628 89 00
Fax. 020 629 54 86


Please read our disclaimer and Privacy Statement. Copyright © 1998-2003 ABN AMRO Bank N.V.
All rights reserved.

Deel: ' Stedelijk Museum en ABN AMRO samen in internationale kunsttournee '
Lees ook