Steeds meer alleenstaanden vinden nieuwe liefde via internet

150.000 nieuwe leden op datingsite Lexa.nl in een jaar

WOERDEN, 20040804 -- WOERDEN, Steeds meer singles vinden een nieuwe liefde via internet. Deze trend is Rob Koster (26) en Nathan Skwortsow (26), de bedenkers van datingsite Lexa, niet ontgaan. Het afgelopen jaar zochten maar liefst 150.000 nieuwe leden een partner via Lexa.nl. en velen met succes.

Volgens Skwortsow en Koster is de toename van het aantal vrijgezellen op hun datingsite geen toeval. "Door te zoeken op internet is het niet meer nodig om zomaar iemand aan te spreken in de kroeg, je hoeft niet meer te zoeken in de eigen kennissenkring, het is mogelijk om heel selectief te selecteren op gemeenschappelijke interessen en je kunt iemand in korte tijd echt leren kennen," aldus Koster.

De formule werkt!

Skwortsow en Koster weten zeker dat de formule van Lexa werkt. Dagelijks ontvangen de twee bedenkers veel berichten van leden die via hun site een nieuwe liefde hebben gevonden. "Het systeem is simpel. De leden van Lexa.nl schrijven een persoonlijk stukje en geven kenmerken op van zichzelf en van de gewenste partner. Ze kunnen met een zoekmachine zoeken en zelf gevonden worden." Door middel van e-mail en chat kan vervolgens de eerste stap naar een relatie of vriendschap worden gezet...

Een voorbeeld:

"Hallo Lexa,

Ik ben pas sinds kort lid van jullie site en tot mijn grote verbazing liep ik binnen een paar dagen tegen iemand aan waarmee het gelijk raak was. Binnen 4 dagen hebben wij elkaar ontmoet en de gevoelens zijn wederzijds zo heftig dat ik mijn profiel na 1,5 week maar weer direct verborgen heb om te bezien of deze liefde duurzaam is.
Het ziet er in ieder geval veelbelovend uit en vandaar dat ik jullie langs deze weg wil bedanken dat ik de kans heb gekregen via jullie site de ware te ontmoeten.

Blijf zo doorgaan!

Groetjes,

Natasha, juni 2004"


Tweede succes

Rob Koster en Nathan Skwortsow bedachten het idee voor de website Lexa.nl twee jaar geleden. "In die tijd waren we allebei vrijgezel en zochten we op internet naar een vriendin.

De kwaliteit van de datingsites vonden we erg slecht en daarom wilden we met iets beters komen." Lexa is het tweede succes van deze jonge ondernemers. In de afgelopen vier jaar vonden ze met hun website Kamernet.nl voor meer dan 30.000 studenten een studentenkamer.

Noot voor redacties:

Deel: ' Steeds meer alleenstaanden vinden nieuwe liefde via internet '
Lees ook