Steeds meer Nederlanders controleren de voertuiggegevens


Amsterdam, 20160705 -- Een verrassende uitkomst uit het onderzoek van Kentekencheck.nu onder ruim 50.000 kentekenchecks is dat 6% van de mensen bang is een gestolen auto te kopen en hiervoor een check uitvoert. Daarnaast is er een grote groep die inzicht wil krijgen in de actuele waarde van de eigen auto.

Wat opviel is dat 15% een kentekencheck doet om de waarde van de auto te analyseren, om zo een betere onderhandelingspositie te hebben voor de koop of verkoop van een auto. De kentekencheck wordt voor het grootste percentage door mannen uitgevoerd, dit is 82% tegenover 18% vrouwen bij de vrouwen.

Het grootste aantal personen doet een kentekencheck voor de eigen auto, dit gaat om 43%. Een vrijwel net zo groot percentage doet een check voor de tweedehandse auto waar interesse in is, dit bedraagt 41%.

Auto verkopen

Maar liefst 9,4% er voor kiest om zijn auto online te verkopen via auto opkoopsites, ondanks dat het concept vrij jong is in Nederland. Deze groep prefereert online verkoop boven de traditionele methoden zoals het verkopen via een autogarage of dealer.

Bron: https://www.kentekencheck.nu


Deel: ' Steeds meer Nederlanders controleren de voertuiggegevens '
Lees ook