Persberichten

Utrecht, 19-07-2001

Nieuwe internetgids ANBO
GRIJZE HAREN SURFEN

Steeds meer vijftig-plussers ontdekken de computer en vervolgens ook het internet: 19 procent is inmiddels online, tegen 5 procent in 1998. Senioren zijn volop bezig met een inhaalslag en de belangstelling voor lokale computer- en internetcursussen van de ouderenbonden in samenwerking met SeniorWeb is groot. Zodanig zelfs dat er 15.000 senioren op een wachtlijst staan voor de speciale internetcursussen die de ouderenbonden organiseren.

'Grijze Haren Surfen' is de titel van een nieuwe internetgids van de ANBO, de bond voor vijftig-plussers. Een titel met een dubbele bodem, want internet lokt maar stoot tegelijk af. En je moet nogal wat zoeken voordat je vindt wat je wilt vinden in het enorme aanbod op het wereldwijde web. Soms tot je er grijze haren van krijgt. Daarom heeft de ANBO informatie over internet gebundeld in een handige gids. Het eerste gedeelte geeft antwoord op veel vragen over internet en de betekenis van vaak engelstalige begrippen. Het tweede en derde hoofdstuk bestaat uit handige internetadressen met informatie op allerlei terrein. Van beleggen tot genealogie en gezondheid. En van hobbies, muziek, uitvaart en tuinieren tot wandelen, wonen en zoeksites. Een kleine vierhonderd internetadressen zijn opgenomen, waaronder ook een groot aantal sites die zich richten op vijftig-plussers. 'Grijze Haren Surfen' is een handig naslagwerkje waarmee ook de startende internetter goed uit de voeten kan.

De internetgids 'Grijze Haren Surfen' kost f. 6,50 ( 2,95) voor ANBO-leden en f. 11,50 ( 5,22) voor niet-leden. Te bestellen door overmaking van dit bedrag op postrekening 41 24 24 t.n.v. ANBO-Verkoopartikelen te Utrecht o.v.v. bestelnummer P2601. Of te bestellen via de online-bestelservice op www.anbo.nl/publicaties.asp

Deel: ' Steeds meer vijftig-plussers ontdekken het internet '
Lees ook