PERSBERICHT

Stefan de Groot vergroot voorsprong in Landis Formule Ford

Zandvoort, 9 september 2001. Hillegommer Stefan de Groot pakt wederom de volle winst tijdens de hectisch verlopen Radio 538 Trophy of the Dunes. Een dag eerder tekende de Geva Racing-coureur al voor de beste trainingstijd, terwijl zijn teamgenoot Tristan te Pas zich verzekerde van de derde plaats. Een overeenkomstig raceresultaat zat er voor de Blaricummer helaas niet in; hij werd de dupe van een touché tussen Jaap van Lagen en Stefan de Groot, waardoor hij zijn Mygale 2001 zonder punten over de eindstreep stuurde.

Nog voordat de race van start zou gaan was het duidelijk dat het er weer eens om zou gaan spannen. Immers, vlak voor aanvang had het kort maar krachtig geregend. Stefan de Groot liet zich daar echter niet door van de wijs brengen. Voor de zoveelste keer dit seizoen maakte de Hillegomse student Lucht- & Ruimtevaarttechniek met zijn Mygale 2001 een droomstart en sloeg een gat op de nummers twee en drie. Aanvankelijk kwam De Groot's concurrentie uit de hoek van Jaap van Lagen, maar deze werd al in de tweede ronde afgetroefd door Geva Racing-coureur Tristan te Pas. De strak rijdende Te Pas opende vervolgens in de 4e ronde de aanval op zijn teamgenoot en nam de leiding over. Deze positie wist hij rondenlang vol te houden, zij het rijdend achter de Safety car. De Groot was minder in zijn sas met het neutraliseren van de race. "Het veld schoof daardoor weer helemaal in elkaar. Maar ook voor de techniek is het minder, want sommige delen worden te warm, terwijl de banden weer teveel afkoelen," aldus de uiteindelijke winnaar.

Het spannendste moment zou echter nog komen en wel na de herstart. Gelukkig had De Groot goed op zitten letten, want in tegenstelling tot zijn teamgenoot Tristan te Pas ging hij direct op het gas. Echter, bij het ingaan van de beruchte Tarzanbocht was Jaap van Lagen die het rempedaal het laatst toucheerde en de leiding overnam. Het bleek voor korte duur, want De Groot revancheerde zich onmiddellijk. Als reactie hierop maakte van Lagen echter een dure stuurfout en raakte van de baan. Geva Racing-coureur Tristan te Pas werd hiervan de dupe en zijn Mygale 2001 werd daarbij dusdanig beschadigd, dat hij als laatste over de finish ging. Mede door de lage klassering van Jaap van Lagen heeft Stefan de Groot zijn voorsprong op zijn belangrijkste concurrent behoorlijk weten te vergroten. De volgende race in de Landis Formule Ford: 23 september 2001, Spa Francorchamps

Uitslag Landis Formule Ford, 9 september 2001, Circuit Park Zandvoort, 12 ronden:
1. Stefan de Groot Mygale 2001 27:35.274
2. Ho-Pin Tung Mygale 2001 op 1.474
3. Bas Schothorst Van Diemen 2001 op 3.727
Stand NK na vijf races:
1. Stefan de Groot 107 pt
2. Ferdinand Kool 76 pt
3. Jaap van Lagen 70 pt

Stand Benelux na zeven races:
1. Stefan de Groot 117 pt
2. Jaap van Lagen 92 pt
3. Tristan te Pas 72 pt

Voor de redactie:
Meer informatie wordt u graag verstrekt door Gert Valkenburg, telefoon (06) 53 17 17 78

Deel: ' Stefan de Groot vergroot voorsprong in Landis Formule Ford '
Lees ook