Steltman koopt zilveren schaal terug op Julianaveiling van Sotheby's


Den Haag, 20110330 -- Steltman Juwelier uit Den Haag is er tijdens de Sotheby’s veiling ‘Property from the estate of Queen Juliana of the Netherlands’* in geslaagd een zilveren schaal terug te kopen. Deze schitterende 5-hoekige hoogglans gepolijste zilveren schaal, ontworpen en vervaardigd in het atelier van Steltman werd omstreeks 1950 geleverd aan Koningin Juliana. De schaal, een top staaltje van Haags zilversmidvakmanschap, is gesigneerd J. Steltman. (wijlen Johannes Steltman, oprichter van Steltman Juwelier in 1917) De schaal is versierd met roze emaillen. Roze druppels zijn in stervorm in verschillende grootte op de vijf vlakken van de schaal geëmailleerd. De schaal heeft een doorsnede van 17 centimeter.

‘Wij zijn zeer trots op onze nieuwste aankoop voor de historische Steltmancollectie en stellen de liefhebber graag in de gelegenheid deze te komen bezichtigen in onze winkel aan de Plaats in Den Haag’. aldus Fred Brom, directeur van Steltman.

Bijzonder detail is dat na meer dan 60 jaar de ontwerptekening in het archief van Steltman is teruggevonden.

*De gehele opbrengst van deze veiling is toegevoegd aan goede doelen welke door de erven zijn uitgezocht, het Prinses Beatrix Fonds, Natuur College, Nederlands Rode Kruis en Prinses Christina Concours.


Deel: ' Steltman koopt zilveren schaal terug op Julianaveiling van Sotheby's '
Lees ook