Ingezonden persbericht

Stembrabant.nl daagt uit tot discussie

Zoetermeer - 24 februari 2003. De provincie Noord-Brabant en de Brabantse politiek gaan het debat aan met de Brabantse kiezer op stembrabant.nl. Het debat start vanaf vandaag, 24 februari 17:00 uur en duurt tot en met de verkiezingsdag op 11 maart. De redactie van Stembrabant wordt verzorgd door Daadkracht advies en managementdiensten.

Op stembrabant.nl kan de kiezer discussiëren met de politiek over uiteenlopende Brabantse issues. Zoals, hoe ver mag je gaan met woningbouw in Brabantse steden en dorpen? Is de streekbus achterhaald? Investeren in natuur en landschap? Droge voeten of natuur? Wat is het sociale gezicht van Brabant? Verder kan gediscussieerd worden over het functieprofiel van de commissaris van de koningin.

Het internet debat op stembrabant.nl maakt onderdeel uit van 'Provincie in de Buurt'. Met dit beleidsprogramma streeft de provincie naar meer actieve betrokkenheid van burgers bij de Brabantse beleidsvorming.

Over stembrabant.nl

Stembrabant.nl is de officiële verkiezingssite van de provincie Noord-Brabant. Alle elf aan de verkiezingen deelnemende politieke partijen leveren een actieve bijdrage. De website bevat alle informatie over de Provinciale Statenverkiezingen van 11 maart: programma's, programmavergelijkingen, de stemwijzer, kandidatenlijsten, lijsttrekkersportretten, de campagneagenda van alle politieke partijen, campagnenieuws, de mening van' bekende Brabanders', een vraagbaak, uitleg over de provincie en discussies. Een aantal kandidaat Statenleden houdt een dagboek (weblog) bij. Verder is een aantal TV spotjes on line te bekijken zoals de clip 'Brabant' van Guus Meeuwis.

Stembrabant.nl is een idee van Daadkracht advies en managementdiensten en is in opdracht van de provincie Noord-Brabant ontwikkeld in samenwerking met .

Voor informatie over dit persbericht:

Daadkracht advies en managementdiensten (Bart-Jan Flos of Erwin Snijder) is te bereiken via redactie@daadkracht.nl of 079 3312262.

De provincie Noord-Brabant, afdeling Communicatie (Hans van den Berk), is te bereiken via HvdBerk@brabant.nl of 073 6812184.

De thema's van het internetdebat zijn aangedragen door de politieke partijen en de redactie van de website.

Over Daadkracht

Daadkracht Advies en Managementdiensten is een jong, onafhankelijk adviesbureau voor overheden en non-profit organisaties met ambities op het gebied van internet en intranet. De adviseurs van Daadkracht bedenken innovatieve internetconcepten, adviseren, begeleiden en doen onderzoek voor diverse opdrachtgevers in de publieke sector en de politiek. Centraal in de advisering staat het binnen de mogelijkheden van de organisatie benutten van de kansen die de internettechnologie biedt op gebieden als dienstverlening, informatieverstrekking, democratie en kennisdeling binnen de organisatie.

Zie ook http://www.daadkracht.nl/

Deel: ' Stembrabant.nl daagt uit tot discussie '
Lees ook