Persbericht Amsterdam Exchanges


26 Aug 1999 Stemmingsbeeld optiebeurs van Amsterdam Exchanges

ABN AMRO en ING samen goed voor 40% van dagomzet

Op de optiebeurs van Amsterdam Exchanges was de hoofdrol donderdag overduidelijk weggelegd voor ABN AMRO en ING. Bij ABN AMRO ging de meeste interesse uit naar callopties; deze waren goed voor rond de 38.000 van de in totaal 56.000 in dit fonds verhandelde contracten. Populaire optieseries waren de call oktober 1999/22,50 (meer dan 3.000 transacties) en de call oktober 1999/25,00 (6.000). De bank had eerder op de dag bekend gemaakt een bod te willen uitbrengen op Bouwfonds. Beheerste ABN AMRO zo'n 27% van de totale dagomzet, bij ING was dat een kleine 13%. Het bank- en verzekeringsbedrijf dat donderdag de cijfers over het eerste half jaar bekend maakte en op grond daarvan een winststijging over heel 1999 van 35 à 40% verwacht, was goed voor zo'n 26.000 transacties, waarbij het in 21.000 gevallen om calloptie contracten ging. Vooral de calls oktober 1999/ 55,00 en 60,00 waren kennelijk interessant voor beleggers.
Een derde plaats in het omzetklassement werd donderdag op afstand behaald door opties op de AEX-index: 10.000 calls en minder dan 7.000 puts; goed voor een magere 8% van de totale handel die zo'n 240.000 contracten omvatte. De AEX-index ging donderdag van start op 586,89, bereikte een uur na de start van de handel de hoogste stand van 592,02, maar moest in de loop van de dag weer wat terrein prijsgeven. De slotstand was iets lager dan de opening: 586,11.

Slotstanden indices

* AEX-index:586,11 (vorig slot 583,80)

* Amsterdam Midkap-index:539,51 (vorig slot 631,73)
* Amsterdam Financials Sector index (AFSX):494,91 (vorig slot 492,57)

* Amsterdam Informatie Technologie Sector index (AISX):683,72 (vorig slot 671,81)
+ Standen indices rond half vijf
+ FTSE E-Stars-index:3183,32 (vorig slot 3184,15) + FTSE Eurotop 100 index:3056,51 (vorig slot 3055,99) + FTSE Eurotop Banks Sector index (EBSX):989,26 (vorig slot 984,85)
+ FTSE Eurotop Information Technology Sector index (EISX):1220,28 (vorig slot 1198,55)
© Amsterdam Exchanges / Marketingcommunicatie

Deel: ' Stemmingsbeeld optiebeurs van Amsterdam Exchanges '




Lees ook