Ingezonden persbericht


Amsterdam, 26 februari 2003

Persbericht

STEMWIJZER: 'AMSTERDAM ANDERS' FAVORIET

Bij de kiezers die op internet de stemwijzer voor Noord-Holland invullen is de partij Amsterdam Anders favoriet. Het stemadvies Amsterdam Anders wordt het meest gegeven. De milieupartij staat bovenaan in de rangorde van partijen. Inmiddels hebben bijna achtduizend mensen de stemwijzer voor Noord-Holland ingevuld. Meer dan 1400 kiezers (18%) kregen het stemadvies Amsterdam Anders. Een van hen is Harry Borghouts, Commissaris van de Koningin in Noord-Holland. Bij de officiële start van de stemwijzer in Nieuwspoort op 30 januari kwam hij bij het invullen van de stemwijzer uit op Amsterdam Anders.

Aanpak geluidsoverlast Schiphol.

Amsterdam Anders doet met lijstnummer 10 mee aan de verkiezingen voor de Provinciale Staten in Noord-Holland. Lijsttrekker is René Danen die momenteel lid is van de gemeenteraadsfractie van de partij in Amsterdam. Danen is blij met de eerste plaats van zijn partij bij de stemwijzer: "De uitslag bewijst dat veel mensen de duidelijke standpunten van Amsterdam Anders delen. We kiezen voor een radicale bescherming van het groen en een strenge aanpak van de geluidsoverlast van Schiphol. Dat spreekt blijkbaar aan".

Saar Boerlage en Lydia Rood op de lijst.

Op de lijst van Amsterdam Anders staan een aantal bekende namen. De Amsterdamse activiste Saar Boerlage, die bekend werd door haar initiatief voor een referendum tegen de privatisering van het GVB, staat op nummer vier van de lijst. De schrijfster Lydia Rood uit Marken is lijstduwer. Amsterdam Anders werkt voor de provinciale verkiezingen nauw samen met de lokale partij ROSA die twee zetels in de gemeenteraad van Zaanstad heeft. Van die partij staan zeven Zaanse kandidaten op lijst 10.

Deel: ' Stemwijzer 'amsterdam anders' favoriet '
Lees ook