Stepping Stones winnaar 2016 in Zorgvillabranche


Nationale Business Succes Award 2016: iedere zondag op RTL7 om 14:00 uur

ROTTERDAM, 20160201 -- Stepping Stones Home & Care BV is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot branchewinnaar 2016 in de Zorgvillabranche. Zij heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een zeer hoogwaardige organisatie die in haar regio een sterke positie heeft opgebouwd. ‘Stepping Stones weet haar grote vakkennis op het gebied van zorg in goede banen te leiden door een combinatie van medewerkers- en bewonersgerichtheid, waardoor zij uitstraalt dat de organisatie draait om het leveren van kwalitatief hoogwaardige zorg.’

Stepping Stones Home & Care BV is opgericht in 2006 als particulier initiatief met als doel een kleinschalige leef- en woonomgeving te bieden aan oudere mensen met een complexe zorgbehoefte. Ouderen die door psychische of lichamelijke achteruitgang niet meer zelfstandig kunnen wonen, 24-uurs zorg en vooral aandacht nodig hebben. En dit in een omgeving en organisatie waar alles draait om aandacht voor de bewoner, zijn/haar familie en aandacht voor medewerkers. Stepping Stones heeft acht zorgvilla’s in de regio Gelderland en Utrecht. De villa’s bieden de bewoners veiligheid, geborgenheid en een plek die voelt als thuis.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Stepping Stones een stabiele, vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen kan behalen. ‘Innovatie is het sleutelwoord bij Stepping Stones, want zij is continu bezig haar diensten en producten te verbeteren en zo goed mogelijk af te stemmen op de wensen van haar bewoners. In een markt die continu in beweging is, weet de instelling uitstekend te anticiperen op de laatste ontwikkelingen in de zorgsector. Hiermee is zij zeer vernieuwend ten opzichte van andere zorginstellingen.’

Focus op de bewoner

Het idee achter Stepping Stones is ouderen een woonomgeving te bieden waar ze zich honderd procent thuis voelen. Bijzonder is de omgeving waar de zorgvilla’s gesitueerd zijn: karakteristieke oude gebouwen, gerestaureerd en aangepast aan de nieuwe bestemming. ‘Bewoners ervaren een fijne en prettige woonruimte en goede aandacht en verzorging. De communicatie met de familieleden is zeer intensief om continu te kunnen inspelen op de wensen en situatie van de bewoner. Om de benodigde zorg op maat te garanderen, wordt structureel samengewerkt met externe specialisten, bijvoorbeeld op het gebied van dementie. Niet voor niets scoort Stepping Stones steevast hoog bij klanttevredenheidsonderzoeken’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie.

Het succes wordt gevormd door de menselijkheid, de efficiency van de organisatie, de gedrevenheid en deskundigheid van de medewerkers en het intensieve contact met familie, relevante instanties en specialisten.

‘Gedrevenheid, passie, durf en visie, plus een stevige focus op de bewoner maken van Stepping Stones een topper in haar wereld. De organisatie laat zien hoe het kan en hoe het zou moeten met de zorg- en woonsituatie van ouderen die niet meer zelfstandig kunnen wonen. Stepping Stones is een van de beste zorginstellingen van Gelderland en Utrecht. De terechte branchewinnaar!’, aldus de Nominatiecommissie.

Meer informatie: https://steppingstones.nl

Over het Nationale Business Succes Award Instituut

Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2016), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in januari en wekelijks tot einde 2016 te volgen op RTL 7, zondags om 14:00 uur.


Deel: ' Stepping Stones winnaar 2016 in Zorgvillabranche '
Lees ook