Sterkere kampeerauto trekhaken bij Memo


Bedacht en ontwikkeld in Nederland

BLEISWIJK, 20091204 -- Voor de steeds zwaarder uitgeruste kampeerauto levert Memo vanaf heden een sterkere trekhaak. Veel van de kampeerauto's die nu op de weg rijden kunnen technisch een gewicht aan van 3850 kg (bij het MAXI chassis van de Fiat Ducato tot 2006) of 4000 kg (bij het Heavy Duty chassis van de nieuwste Fiat Ducato of Alko chassis). Deze voertuigen zijn nu teruggekeurd naar 3500 kg. Meestal zijn deze kampeerauto's wel tot deze gewichten beladen. De huidige generatie trekhaken zijn ook geproduceerd voor deze klein rijbewijs kampeerauto's.

Omdat de maximale massa van het voertuig hoger is dan de eerder genoemde 3500 kg, zal ook de trekhaak steviger moeten worden, als men de maximale belasting wil benutten. Het maximale trekgewicht (zeg maar de sterkte van de trekhaak) wordt uitgedrukt in D-waarde. Bijvoorbeeld:

* Als een voertuig een maximale massa heeft van 3500 kg, en het voertuig mag 2000 kg trekken (volgens het kentekenbewijs of CVO) dan heeft men een D-waarde nodig van 12,5 kN.

* Als een voertuig een maximale massa heeft van 4000 kg en het voertuig mag 2000 kg trekken, dan heeft deze een D-waarde nodig van 13,09 kN.

* De huidige trekhaken worden meestal geleverd met een D-waarde tussen de 10,5 en 12,5 kN wat tot op heden voldoende was.

Memo Handelsonderneming heeft ervoor gekozen om de nieuwe generatie trekhaken voor het "ALKO chassis" alvast sterker te maken. De D-waarde voor deze trekhaken is 13,09 kN. Verder kenmerkt deze trekhaak zich door de eenvoudige montage, doordat de trekhaak modulair is opgebouwd, wat uiteindelijk zal schelen in tijd en geld. De nieuwe generatie kampeerauto trekhaken voor "ALKO chassis" of chassis die stevig genoeg zijn voor een trekhaak zullen ongeveer zo'n 600,00 euro gaan kosten. Deze trekhaken zijn uit voorraad leverbaar.


Vanzelfsprekend zijn er voor zwaardere chassis (MAN, Mercedes etc) ook zwaardere trekhaken verkrijgbaar met D-waardes van 17,5 tot 22,5 kN. Deze trekhaken zijn verkrijgbaar vanaf zo'n 850,00 euro.

Ook voor andere (kampeerauto) trekhaken kan men terecht bij Memo. De levering en montage van de trekhaken gebeurd door dealers in Nederland in Belgi. Meer informatie is te verkrijgen op internet: www.memo-europe.nl of telefonisch: 010-5190201.


Deel: ' Sterkere kampeerauto trekhaken bij Memo '




Lees ook