sterprint krijgt een 9 voor milieu

woerden, 20020702 -- sterprint grafische partners in woerden heeft voor de derde maal het grafische milieuzorg certificaat in de wacht gesleept. technisch directeur walter esteie: "We gaan zorgvuldig met het milieu om. Niet omdat regels ons daartoe dwingen, maar omdat we het milieu belangrijk vinden." Het Koninklijk Verbond van Grafische Ondernemingen (KVGO) reikt om de drie jaar het Grafische Milieuzorg Certificaat uit. Dit jaar kwamen 102 bedrijven daarvoor in aanmerking. Van de 29 bedrijven die voor de derde achtereenvolgende keer zijn gecertificeerd, heeft Sterprint Grafische Partners een van de hoogste scores behaald: 9,1.

Missie
Het KVGO hanteert strenge normen waaraan een ingevoerd milieuzorgsysteem moet voldoen. Technisch directeur Walter Esteie is dan ook erg tevreden dat Sterprint de officiële audit zo goed heeft doorlopen. "Wij willen het milieu zo min mogelijk belasten. Zo staat het ook in onze missie. Niet omdat regels ons daartoe dwingen, maar omdat we het milieu belangrijk vinden. Dat geldt niet alleen voor de directie. Al onze medewerkers hebben een intentieverklaring ondertekend waarin ze het milieubeleid van Sterprint steunen." Esteie vindt dat het certificaat indirect ook van toepassing is op zijn klantenkring. "Je zou kunnen zeggen dat ook onze klanten dit certificaat verdiend hebben."

Flexibiliteit
Sterprint Grafische Partners is een full-service grafisch dienstverlener te Woerden. Sterprint verzorgt drukwerk van begin tot eind, inclusief pre-press, afwerking en voorraadbeheer. Naast zorg voor het milieu zijn vakmanschap, inlevingsvermogen en flexibiliteit de grootste krachten van Sterprint.

Het Grafische Milieuzorg Certificaat is een initiatief van het Koninklijk Verbond van Grafische Ondernemingen (KVGO), de ondernemersorganisatie in de grafimedia-branche. De driejaarlijkse audit wordt uitgevoerd door de onafhankelijke Stichting Certificatie GrafiMedia branche (SCGM). De stichting beoordeelt organisatorische, juridische en technische aspecten van milieuzorg.

Deel: ' Sterprint in Woerden krijgt een 9 voor milieu '
Lees ook