Circuit Park Zandvoort


20 July 1999

Sterren uit Formule 1, Rally en 500 cc racen in Zandvoort

De 9e Marlboro Masters, 7-8 augustus aanstaande op het Circuit Park Zandvoort, wordt verrijkt met unieke demonstraties. Behalve Jan Lammers met zijn Le Mans-sportscar treden namelijk ook het Ferrari Formule 1-team, rallywereldkampioen Tommi Mäkinen met de Mitsubishi Lancer Evo VI en het Yamaha 500 cc motorraceteam op. Daarmee heeft Zandvoort een wereldprimeur, want de samenkomst van de Marlboro World Championship Teams uit de hoogste drie takken van gemotoriseerde sport is nog nooit eerder gebeurd. Dat alle drie teams ondanks hun overbezette wedstrijd- en testprogramma's in Zandvoort in actie komen, is dan ook een heel bijzonder hoogtepunt.

De Scuderia Ferrari Marlboro krijgt de primeur van de eerste Formule 1-ronden op het nieuwe, verlengde Circuit Park Zandvoort. Door de drukke testagenda van het team, mede in verband met de tijdelijke uitschakeling van Michael Schumacher, is er nog geen uitsluitsel over welke Ferrari-rijder de rode bolide de sporen zal geven tijdens de Marlboro Masters.

Tommi Mäkinen maakt deel uit van Marlboro Mitsubishi Ralliart, het regerende wereldkampioensteam in de discipline. De Finse stuurvirtuoos heeft zelf de afgelopen drie jaar de wereldtitel bij de rallyrijders behaald. Hij is ook hard op weg om aan deze onvervalste 'hattrick' de vierde persoonlijke titel toe te voegen. Mäkinen, die een Mitsubishi Lancer Evo VI bestuurt, gaf aan het begin van dit seizoen meteen zijn intenties prijs, door de eerste twee wedstrijden, de Rallye Monte-Carlo en de Rally van Zweden, te winnen. Ook de Rally van Nieuw-Zeeland schreef hij op zijn naam. De 'vliegende Fin' zal tijdens de Marlboro Masters een heel spectaculaire voorstelling van zijn kunnen geven, door in zijn 'dwarse' stijl ongetwijfeld enkele niet bestaande bochten aan het parcours toe te voegen, zelfs op het rechte eind!

De derde hoofdcategorie waarin het Marlboro World Championship Team is vertegenwoordigd, is het Wereldkampioenschap Motor Wegrace in de zogenoemde koningsklasse, de 500 cc. Massimiliano Biaggi is één van de toppers van het Marlboro Yamaha Team in de 'bike' Grands Prix. 'Mad Max' werd twee jaar geleden voor de vierde keer wereldkampioen in de 250 cc en stapte vervolgens over naar de halveliterklasse, waarin hij tweede werd in de wereldtitelstrijd. Hij behoort tot de smaakmakers van het motorpeloton. De populaire Italiaan zal zijn behendigheid op de Yamaha-machine tentoonspreiden. Een lange 'wheelie', hard rijden met het voorwiel hoog van de grond, is voor hem een koud kunstje, ook op het Zandvoortse rechte eind. De demonstraties, waaronder dus ook die van Jan Lammers met de 6-liter Le Mans Lola-Ford V8, worden op zaterdag 7 en zondag 8 augustus tussen de racebedrijven door gegeven.

Voor meer informatie kunt u kontakt opnemen met:

Dirk Buwalda
media@circuit-zandvoort.nl

Tel. 023 - 5 740 760
Fax. 023 - 5 740 761

© Copyright 1999, Circuit Park Zandvoort

Deel: ' Sterren uit Formule 1, Rally en 500 cc racen in Zandvoort '
Lees ook