Voedingscentrum
Kan ik nog Sterrenmix-thee drinken?
2 oktober 2001 11.00 uur

Wellicht heeft u in de krant gelezen of op de radio gehoord dat er mensen (ernstig) ziek zijn geworden na het drinken van Sterrenmix-thee. Op dit moment is nog niet bekend wat de oorzaak is geweest; dit wordt nu uitgezocht door de Keuringsdienst van Waren. U kunt wel zelf iets doen:

Sterrenmix in verpakking
Heeft u Sterrenmix-thee in huis, kijk dan op de verpakking. Staat op de verpakking dat de thee is geproduceerd door Hetger Natuurlijk, dan mag u de thee niet meer gebruiken. U kunt het dan terugbrengen naar de verkoper of weggooien.

Losse Sterrenmix-thee
Hetger Natuurlijk verkoopt de Sterrenmix ook als losse thee via Gezond & Wel winkels en reformwinkels in heel Nederland. Voor de losse Sterrenmix-thee geldt hetzelfde: niet meer gebruiken. U kunt het dan terugbrengen naar de verkoper of weggooien.

Heeft u losse Sterrenmix-thee en weet u niet wie de thee geproduceerd heeft? Neem dan het zekere voor het onzekere en gebruik dan de thee niet meer. U kunt het dan terugbrengen naar de verkoper of weggooien.

Voor andere merken Sterrenmix-thee geldt geen verbod.

Zodra het Voedingscentrum meer informatie ontvangt van de Keuringsdienst van Waren zal - indien nodig -de berichtgeving worden aangepast.

Voor de meest actuele informatie over Sterrenmix-thee kunt u terecht bij de Keuringsdienst van Waren.

Deel: ' Sterrenmix-thee van Hetger momenteel slecht voor consumptie '
Lees ook