Stichting Caldarium stelt zich voor


Brede ondersteuning voor verwerking en versterking bij kanker

Nijmegen, 20121011 -- Als je geconfronteerd wordt met kanker, verandert je leven enorm. De intensieve behandelingen en de psychische belasting vragen veel van lichaam en geest. Om mensen met of na kanker in het (herstel) proces beter te ondersteunen, hebben negen deskundigen uit de regio Nijmegen Stichting Caldarium opgericht. Het doel is mensen met kanker oprechte zorg, aandacht en ontspanning te bieden en daarmee de balans tussen lichaam en geest te herstellen. Daarnaast biedt Caldarium adviezen voor persoonlijke vragen en het functioneren in het dagelijkse leven.

Caldarium is het Romeinse woord voor warm bad. Een warm bad ontspant je en geeft je weer nieuwe energie. Voor mensen die kanker hebben (gehad), wil Stichting Caldarium zo’n warm bad zijn. Ieder mens is uniek en daarmee ook uniek in de keuze van persoonlijke hulp bij het verwerkingsproces. Caldarium richt zich op zorg op maat en persoonlijke aandacht. Het biedt de mogelijkheid om op laagdrempelige manier kennis te maken met verschillende vormen van behandeling of ondersteuning. Dit kan een intuïtieve massage zijn, haptotherapie, mindfullness, natuurgeneeskunde maar ook dieetadvies of een ontspannen looptraining.

De medewerkers van Caldarium delen de visie dat persoonlijke en oprechte aandacht van groot belang is, om met de diaganose kanker je weg weer te vinden. Met een 5-strippenkaart voor 25 euro, kunnen mensen kennis maken met de uiteenlopende mogelijkheden, zodat zij kunnen ervaren welke behandeling bijdraagt aan verwerking en versterking.

Voor de strippenkaart of meer informatie, kijkt u op www.stichtingcaldarium.nlNoot voor redacties:

Deel: ' Stichting Caldarium stelt zich voor; brede ondersteuning bij kanker '
Lees ook