Stichting Mont Ventoux haalt € 1,3 miljoen op voor kankerbestrijding


Meer dan 8 ton gaat naar KWF

STEENWIJK, 20121124 -- De opbrengst van de beklimming van de Mont Ventoux op 1 september is het megabedrag van 1.305.000 euro. Dat werd vrijdagavond 23 november bekendgemaakt tijdens een bijzondere en emotioneel geladen afterparty van Stichting Mont Ventoux in Rabotheater De Meenthe in Steenwijk. De presentatie ervan was in handen van Tom van ’t Hek.

Ruim elfhonderd fietsers, hardlopers, wandelaars en handbikers beklommen op zaterdag 1 september de Mont Ventoux in Zuid-Frankrijk. Hoewel het laatste deel van de route van circa 6 kilometer niet kon worden volbracht door de mistral was de prestatie er niet minder om gezien de weersomstandigheden. Vele sporters, sponsors en vrijwilligers waren getuige van de onthulling van dit enorme bedrag.

Van de totaalopbrengst gaan 60 procent naar de KWF en is speciaal bedoeld voor onderzoek naar kinderkanker. Dat ging om 648.000 euro. Daarnaast was er 200.000 euro voor het platform kanker.nl. Het resterende bedrag ging naar lokale kankergerelateerde doelen. Deze lokale doelen zijn Stichting De Zonnesteen Zwolle (inloophuis); Stichting Hospice Groep Vechtstate (Hospice Dalfsen); Stichting Zeewolde Gestrikt (Toon Hermans Huis Zeewolde); Stichting Hospicezorg Zuidoost-Drenthe ('t Huis van Heden, Emmen); Stichting Under the Ivy (Sigrids Garden, Emmen); Stichting Toon Hermans Huis Drenthe (Hoogeveen); Stichting Ambiance Noord-Nederland (Zuidhorn); Stichting Haarwensen (Mijdrecht); Stichting Toon Hermans Huis (Weert); Stichting Kanker in Beeld/Zingen voor je Leven (Maarn); Project van Stichting Kanker in Beeld 'Zingen voor je leven In Frankrijk'; Stichting Vechtgenoten (Ommen); Stichting Toon Hermans Huis Emmeloord; Stichting Hospice Dronten; Stichting Kunstwens Rotterdam; Stichting Vrienden van Het Behouden Huys (Haren).

Zij kregen bedragen, die varieerden van 5.000 tot 55.000 euro.

Voorzitter Peter Klerk was trots en zichtbaar aangedaan door de enorm hoge opbrengst.

Tijdens de afterparty werd de Kei van de Mont Ventoux uitgereikt aan Noud en Patricia van den Berg vanwege hun bijzondere inzet voor deze actie. Alle sponsors, vrijwilligers en deelnemers werden bedankt voor hun bijzondere inzet.

De  feestelijke afsluiting van het officiële gedeelte was in handen van Vangrail met een ode aan de afscheid nemende voorzitter. Het gezamenlijk gezongen ''You’ll never walk alone'' was een prachtig gebaar richting Peter Klerk, die even daarvoor zijn opvolger Kees Kuipers had geïntroduceerd.

Voor volgend jaar is het de doelstelling om met 1000 deelnemers de top daadwerkelijk weer te halen.


Deel: ' Stichting Mont Ventoux haalt € 1,3 miljoen op voor kankerbestrijding '
Lees ook