Ingezonden persbericht


Datum
Stichting stopt steun aan KPNQwest-netwerk

11 juli 2002 Nummer
043p

De mede door KPN in het leven geroepen Stichting "Customer Support KPNQwest" stopt morgen(vrijdag)avond om 23.00 uur haar steun aan het netwerk van KPNQwest. Delen van het Europese KPNQwest-netwerk zijn inmiddels los verkocht. Het overgrote deel van de voormalige KPNQwest-klanten waaronder KPN, heeft alternatieve verbindingsmogelijkheden gevonden. Het verkeer over het netwerk is daardoor sterk teruggelopen. Daarom ziet de Stichting geen grond meer haar steun aan het netwerk voort te zetten. KPN heeft reeds meer dan 6 weken het operationeel houden van het netwerk ondersteund.

Curatoren en banken hebben nog steeds niet positief gereageerd op het bod van KPN voor de overname van de nu resterende delen van de ringen 1, 2 en 3 van het KPNQwest-netwerk in Noordwest Europa ondanks het tot tweemaal toe verschuiven van de deadline. KPN betreurt het dat dit bod niet tot resultaten heeft geleid, omdat een netwerk in bedrijf zijnd een aanzienlijk hogere waarde heeft dan een niet-operationeel kabelnetwerk. In de continuering van het bestaande netwerk ligt ook het beste scenario voor het behoud van zoveel mogelijk arbeidsplaatsen.

Voor zover KPN bekend, is dit het enige concrete bod op het West-Europese deel van het netwerk waarover curatoren beschikken. Het bod is zonder meer als concurrerend te bestempelen ten eerste gezien de verkoopprijs van delen van het netwerk in Frankrijk en Finland en tweede plaats omdat KPN bereid is om een niet onbelangrijk van de bestaande verplichtingen van KPNQwest over te nemen. Of het besluit van de Stichting haar steun te stoppen leidt tot een sluiting van het netwerk hangt nu af van curatoren en banken.

Deel: ' Stichting stopt steun aan KPNQwest-netwerk '
Lees ook