Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Amsterdam, 31 augustus 2001

Stichting Topzwemmen Amsterdam opgericht

Vandaag geven Ben, de Koninklijke Nederlandse Zwembond, Topsport Amsterdam en NOC*NSF in Amsterdam gezamenlijk het startsein voor de Stichting Topzwemmen Amsterdam. De organisaties presenteren daarmee een zwemploeg die zich vanuit het Sloterparkbad in Amsterdam (Geuzeveld-Slotermeer) gaat voorbereiden op de Olympische Zomerspelen van 2004. De coaching van de zwemploeg wordt verzorgd door Fedor Hes, een talentvolle trainer/coach. Topzwemmen Amsterdam gaat bovendien een samenwerkingsverband aan met de Spaanse topzwemclub Sabadell van de Nederlandse trainer Paulus Wildenboer.

De zwemploeg bestaat uit: Chantal Groot, Robin van Aggele, Ewout Holst, Sander Ganzevles, Johan Kenkhuis, Benno Kuipers en Thijs van Valkengoed. Het initiatief voor dit talentvolle zwemteam dat zich vanuit Amsterdam gaat voorbereiden op de Olympische Spelen van 2004 is afkomstig van Hans Elzerman, Cees Vervoorn en Michiel Bloem in nauwe samenwerking met Ben. De beslissing van Ben, de aanbieder van mobiele communicatie, om als hoofdsponsor op te treden, maakte de weg vrij voor de Stichting Topzwemmen Amsterdam. De ploeg zal het Sloterparkbad in Amsterdam gebruiken als trainingsbad.

Ben hoofdsponsor
Ben is al geruime tijd Partner in Sport van NOC*NSF en ondersteunt daarmee de gehele Nederlandse Olympische Ploeg. Ben wil als hoofdsponsor van Topzwemmen Amsterdam graag vanaf het begin persoonlijk betrokken zijn bij de ontwikkeling van dit belangrijke initiatief. Ben zal onder meer een belangrijke rol spelen bij de mentale begeleiding en krachttraining van de zwemmers en trainingsstages met de bekende zwemtrainer Paulus Wildenboer in Spanje. Ben helpt de Stichting Topzwemmen Amsterdam om haar doelstelling te verwezenlijken: een bredere basis leggen voor het Nederlandse topzwemmen, gericht op de Olympische Spelen van 2004 en 2008.

Deel: ' Stichting Topzwemmen Amsterdam opgericht '
Lees ook