Stijging aantal afgesloten overlijdensrisicoverzekeringen


UTRECHT, 20170620 -- De huizenverkoop stagneerde ontzettend tijdens de crisis, maar is inmiddels weer meer dan op stoom gekomen. Bij een hypotheek wordt een overlijdensrisicoverzekering vaak verplicht gesteld, zeker boven een bepaald bedrag. Is het stijgende aantal huizenverkopen daarmee ook direct verantwoordelijk voor een sterk toenemende hoeveelheid overlijdensrisicoverzekeringen?

Paul Koopman, woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars, geeft aan dat er zeker een correlatie bestaat. ,,Het is niet nieuw dat hypotheekverstrekkers een overlijdensverzekering verplicht stellen, of het op prijs stellen. Het afsluiten van een dergelijke verzekering wordt soms door hypothecarissen beloond met een lagere rente voor de hypotheek. Ze lopen immers minder risico.”

Koopman ziet de samenhang als een logisch gegeven. ,,Het ligt voor de hand dat een toename van hypotheken ook een stijging van het aantal overlijdensrisicoverzekeringen betekent.” Toch lijkt het met de groei van de verzekeringsvorm tussen 2015 en 2016 mee te vallen. ,,Het aantal polissen nam toe van 224.300 in 2015 naar 225.700 in 2016, wat betekent dat het nagenoeg stabiel bleef.”

https://overlijdensverzekering.nl/overlijdensrisicoverzekering-zal-toenemen-huizenmarkt/

 

Tussen 2015 en 2016 nam het aantal hypotheekaanvragen toe van 298.000 naar 360.000, wat neerkomt op 21 procent groei. Dit blijkt uit cijfers van het Hypotheken Data Netwerk (HDN), dat alle hypotheekverkeer registreert. Opvallend is hoe explosief het aantal aanvragen in het eerste kwartaal van 2017 nog verder toe is genomen. Met 92.500 maar liefst 24 procent meer dan in dezelfde periode afgelopen jaar. De hypotheekomzet zag bovendien volgens cijfers van IG&H Consulting & Interim een recordstijging van 46 procent vergeleken met 2016.

Aannemelijk is dan ook dat het aantal overlijdensverzekeringen verder zal toenemen in 2017. De stijgende huizenprijzen en de groei van het aantal hypotheken maken het voor banken aantrekkelijk om hun inkomsten te verzekeren. De overlijdensverzekering is hiervoor de oplossing bij uitstek.

https://overlijdensverzekering.nl/overlijdensrisicoverzekering-zal-toenemen-huizenmarkt/


Deel: ' Stijging aantal afgesloten overlijdensrisicoverzekeringen '
Lees ook