Ingezonden persbericht

MAXDATA verlaagt prijzen TFT-monitoren

Stijging verkoopcijfers en daling componentenprijzen vertalen zich in voordeel voor dealers en gebruikers

Amsterdam, 24 augustus 2001 - MAXDATA, toonaangevend leverancier van computerhardware en e-business-oplossingen, verlaagt de prijzen van haar Belinea TFT-monitoren. De reden hiervoor is de explosieve stijging van de verkoopcijfers van deze geavanceerde monitoren. Zo heeft MAXDATA in Duitsland in het tweede kwartaal op TFT-gebied een groei gerealiseerd van 350 procent, een groei die driemaal groter is dan de groei van de totale markt voor TFT-schermen. Daarnaast zijn de prijzen gedaald van de componenten waaruit deze monitoren zijn opgebouwd. MAXDATA berekent deze voordelen door aan haar dealers. In sommige gevallen levert dit een voordeel op van 20 procent. Uiteraard hebben de prijsdalingen geen enkele invloed op de betrouwbaarheid van de garantie en ondersteuning die MAXDATA biedt op haar producten.

"MAXDATA is in het tweede kwartaal van 2001 zelfs marktleider geworden in Duitsland op het gebied van TFT-schermen", zegt Emile Schmeits, Marketing Manager van MAXDATA. Daarnaast zijn ook de verkopen in de rest van Europa sterk gestegen. Onze dealers en onze gebruikers profiteren dus direct van het succes van onze monitoren."

De TFT-monitoren van MAXDATA bieden een combinatie van een aantrekkelijk design met een grote functionaliteit. De monitoren zijn ontworpen vanuit de gedachte dat vormgeving en inrichting van de kantoor-en thuisomgeving een steeds belangrijke rol spelen. Daarnaast kiezen steeds meer mensen thuis of op de werkplek voor een TFT-monitor vanwege het geringe formaat. De monitoren van MAXDATA kenmerken zich door de hoge kwaliteit van de componenten en de uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding

MAXDATA
MAXDATA heeft zich, sedert haar oprichting in 1987, van een gerenommeerde hardwareleverancier tot een 'e-business supplier' ontwikkeld. Het bedrijf richt zich op het bieden van complete technologieoplossingen aan bedrijven. MAXDATA produceert Belinea-monitoren, MAXDATA-pc's, -notebooks en -servers, en verkoopt deze uitsluitend via resellers en distributeurs.

MAXDATA behaalde in 1999 een omzet van ruim 1 miljard euro en is genoteerd aan de Neue Markt in Frankfurt. Het bedrijf heeft naast het hoofdkantoor in Duitsland vestigingen in België, Frankrijk, Groot-Brittannië, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland. De producten van MAXDATA zijn beschikbaar in ruim 30 Europese landen.

Meer informatie is te vinden op: www.maxdata.com.

Deel: ' Stijging verkoopcijfers TFT-monitoren MAXDATA '
Lees ook