Stijlslagerij Englebert 25 jaar op de Goudsbloemlaan in Den Haag


DEN HAAG, 20140403 -- Vijfentwintig jaar geleden, op 19 april 1989, openden Sonja en Nico Englebert op de Goudsbloemlaan 83 in Den Haag, Stijlslagerij Englebert. Deze buurtslagerij, vernoemd naar de bouwstijl van de woningen uit de jaren twintig in de buurt. Nico Englebert stamt uit een échte slagersfamilie, zijn grootvader begon in 1920 in de Hemsterhuisstraat een paardenslagerij en vier zonen uit het gezin werden ook paardenslager en zo werd de naam Englebert bekend in Den Haag voor een onbetwist heerlijke paardenbiefstuk.

Met name in het laatste stuk van de twintigste eeuw is de slagerij veranderd van een winkel waar je alleen vlees koopt tot een heuse eetwinkel. Italiaanse specialiteiten behoorden na een workshop in Italië direct tot het assortiment en werd later gevolgd door Spaanse specialiteiten waarvan de tapenades nog steeds dé huisspecialiteit zijn. Stijlslagerij Englebert is een echte versspecialist geworden die kook- en eettrends scherp in de gaten houdt.

Nog steeds verandert de slagerij evenals het koop- en eetpatroon van haar klanten. Door vlees-met-een-verhaal te gaan verkopen heeft Stijlslagerij Englebert de periode overleefd waar supermarkten met prijsvoordelen de klanten lokten en waar schandalen aan kleefden. Met het verkopen van duurzaam geproduceerd vlees (scharrel) wordt de slagerij weer gekoesterd door een sterk toenemend aantal kwaliteit bewuste consumenten die net als Nico Englebert ver van de schandalen en het industrievlees willen wegblijven. Er wordt uitsluitend vlees verkocht afkomstig van kleinschalige mestbedrijven waar vakmanschap en respect voor het dierwelzijn overheerst.

“From nose to tail”  is een uitdrukking die de werkwijze aangeeft van Nico Englebert. Hierbij wordt het gehele Livar varken, Tessels lam of Piemontees rund verwerkt van hamlapje, lamsboutje of longhaas tot en met paté, rilette, zure zult, rookworst, rookvlees of vers pekelvlees e.d.  Kortom;  een slagerij met een ambacht.

Het 25- jarig jubileum wordt gevierd op zaterdag 19 april en er zijn gedurende de gehele dag allerlei activiteiten rondom de winkel aan de Goudsbloemlaan 83  waaronder een loterij met als  hoofdprijs een geheel verzorgd verblijf  op Texel  met diner en overnachting in een pittoresk  hotel  voor twee personen inclusief de fietsen voor een prachtige Lammetjesfietsroute.

Uiteraard is er de gehele dag iets lekkers te proeven en daarom willen Sonja en Nico Englebert  deze speciale dag  samen met u vieren en heten u dan ook van harte welkom!


Deel: ' Stijlslagerij Englebert in Den Haag viert 25-jarig jubileum '
Lees ook