Lijst Pim Fortuyn

Rotterdam - 10/06/2002
Stijlvol uitgeleide voor Pim Fortuyn

Rotterdam Airport gaat de vermoorde politicus Pim Fortuyn de laatste eer bewijzen door geheel belangeloos als gastheer op te treden bij zijn afscheid van Nederlandse bodem. Zaterdag 20 juli aanstaande verlaat het lichaam van Fortuyn Nederland voorgoed, vanaf Rotterdam Airport. Familie en vrienden begeleiden hem in het vliegtuig naar de regionale luchthaven Ranchi bij Triëst.

Rotterdam Airport heeft zich in overleg met de familie, voorgenomen Fortuyn stijlvol uitgeleide te doen. Op de luchthaven zal ruimte worden geboden voor het allerlaatste afscheid. Pim Fortuyn wordt de laatste eer bewezen door hem, volgens luchtvaartgebruik, een waterdoop te geven. Dat betekent dat langs de taxibaan waarop de ATR42 tweemotorige turboprop van TTA met aan boord de kist en dertig familieleden en nabestaanden snelheid zal maken, blusvoertuigen van de luchthaven zullen worden opgesteld. Deze blusvoertuigen gaan met hun waterkanonnen een ereboog spuiten terwijl het vliegtuig koers zet naar het luchtruim.

Luchtvaartmaatschappij Trans Travel Airlines zal op geringe hoogte een rondje boven de stad vliegen alvorens koers te zetten naar Italië, zo is met de familie Fortuyn afgesproken.

Vanwaar deze bijzondere geste van Rotterdam Airport? Desiree Breedveld:De medewerkers van Rotterdam Airport hebben altijd achter Pim Fortuyn gestaan. Dat heeft te maken met zijn standpunt met betrekking tot Rotterdam Airport. Pim heeft altijd gezegd:Als mijn partij in de raad van Rotterdam komt, dan gaan we wat doen aan de maatregelen voor Rotterdam Airport, want die zijn veel te beperkend. Voor de familie is het een logische stap de Rotterdammer via Rotterdam Airport naar zijn laatste rustplaats te brengen.

Rotterdam Airport werkt van harte mee aan het laatste afscheid van Fortuyn, zegt directeur R.H.J. Wondoleck. Wij hebben de familie ook voorgesteld in de nacht, zonder enige ophef, met het stoffelijk overschot naar Italië te vliegen. Hier zijn echter zo veel mensen bij betrokken, dat je zoiets toch niet stil houdt. Een stiekem afscheid is bovendien niet wat Pim zou hebben gewild.

Het stoffelijk overschot van Pim Fortuyn wordt herbegraven op de door hem zelf uitgekozen plek op de begraafplaats in het plaatsje Provesano Di San Giorgio in het noordoosten van Italië, waar hij een vakantiehuis had. Overigens wil de familie de gedenksteen op begraafplaats in Driehuis handhaven.

Deel: ' Stijlvol uitgeleide voor Pim Fortuyn '
Lees ook