Gemeente Zoetermeer

Tegen zinloos geweld

Adviesgroep Vredesbeleid organiseert stille tocht

De Adviesgroep Vredesbeleid organiseert op zaterdag 30 januari een stille, sobere tocht. Alle Zoetermeerders worden opgeroepen hieraan deel te nemen. De stille tocht start om 17.00 uur op twee verzamelplaatsen, te weten het parkeerterrein achter het winkelcentrum in Meerzicht (bij de waterpartij) en de hoek van de Van der Hagenstraat/Edisonstraat.

Parkeermogelijkheden zijn bij de verzamelpunten ruim voldoende aanwezig. In beide gevallen voert de tocht naar het monument in het Wilhelminapark. Het verzamelen is vanaf 16.30 uur. Beide stille tochten hopen rond 17.30 uur in het Wilhelminapark aan te komen. Mensen, zoals gehandicapten, die niet in de gelegenheid zijn om aan de volledige stille tocht mee te doen, kunnen bij de Delftse Wallen aansluiten (er is genoeg parkeerruimte aan de Osylaan). Er wordt vanuit gegaan dat er gedurende de periode van 17.30 uur tot 18.15 uur alle ruimte is om bloemen neer te leggen.

Witte bloem
De bedoeling van deze stille tocht is om massaal uiting te geven aan de gevoelens tegen toenemend geweld en discriminatie. Maar ook alle andere vormen waar we in ons dagelijks leven mee worden geconfronteerd. De Adviesgroep Vredesbeleid verzoekt iedereen tijdens de tocht een witte bloem te dragen als teken van vrede en verzoening en als teken van de roep om een veilige stad en een vreedzaam land, waarin het goed wonen en werken is en waar ieder mens telt.

Gemeente Zoetermeer © januari 1999

Deel: ' Stille tocht tegen zinloos geweld in Zoetermeer '
Lees ook