Stilte, geste, stem - lezing met Ren ten Bos en Cisca Dresselhuys


Nijmegen, 20110112 -- Het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit Nijmegen en Uitgeverij Boom organiseren de lezing Stilte, geste, stem. Woorden schieten te kort. Ren ten Bos stelt in zijn nieuwste boek Stilte, geste, stem, dat communicatie meer is dan alleen maar taal. Stilte kan bijvoorbeeld voor respect staan, een bepaalde geste kan vertrouwen uitdrukken en een laag stemgeluid wordt geassocieerd met macht. Cisca Dresselhuys neemt het eerste exemplaar van het boek in ontvangst. De lezing vindt plaats op woensdag 2 februari 2011 van 20.00 - 22.00 uur in de Aula van de Radboud Universiteit Nijmegen, Comeniuslaan 2. www.ru.nl/sp/stilte

Verliefdheid en rampen, leiderschap en tango, buikspreken en stotteren. Alles wat niet in taal omgezet kan worden, voedt op een of andere manier de taal toch. De spraakmakende filosoof Ren ten Bos stelt dat communicatie ook de stilte, een gebaar en het stemgeluid is. De dimensies die achter de deze termen schuilgaan zijn onoverzichtelijk en complex.


In een drieluik met speciale aandacht voor pozie, dieren en vrouwelijkheid neemt Ren ten Bos u mee in de wereld van de communicatie zonder taal. Een wereld waar woorden alleen maar tekort schieten.


Sprekers


Prof.dr. Ren ten Bos is hoogleraar Filosofie van de managmentwetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij heeft tal van (vaak tegendraadse) publicaties op zijn naam staan over strategie, ethiek, bestuur en politiek en is een veel gevraagde spreker voor bedrijf en organisatie


Cisca Dresselhuys is voormalig hoofdredacteur van het tijdschrift Opzij. Zij neemt het eerste exemplaar van Stilte, geste, stem in ontvangst.
Drs. Dennis Gaens is stadsdichter van Nijmegen en programmamaker bij De Wintertuin. Hij draagt gedichten voor.


Drs Judith Steenkamer, programmamaker bij het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit Nijmegen, is de voorzitter.


Meer informatie op www.ru.nl/sp/stilte


Deel: ' Stilte, geste, stem - lezing met Ren ten Bos en Cisca Dresselhuys '
Lees ook