Stint: vervoersoplossing BSO in jaar van forse bezuiniging


ELEKTRISCHE BOLDERKAR STINT: VEILIG EN MILIEUVRIENDELIJK VERVOER VOOR KINDEREN

SOESTERBERG, 20120522 -- De Stint biedt een geheel nieuwe vervoersoplossing voor groepen kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Deze elektrische bolderkar is door iedereen boven de 16 te besturen. Voor een BSO biedt De Stint veiligheid in vervoer en levert bovendien een forse besparing op. Geen torenhoge vervoerskosten van en naar de Buitenschoolse Opvang door (dure) taxibedrijven met chauffeurs zonder pedagogische opleiding. De Stint is uitgerust met heupgordels en biedt plaats aan tien kinderen. De Stint geeft de medewerkers van de BSO en Kinderdagverblijven een veilig gevoel doordat de kinderen onder eigen toezicht worden vervoerd.

Zinvolle bezuiniging

In 2012 is de wetgeving voor kinderopvangtoeslag gewijzigd. Dat resulteert in een gedwongen bezuiniging voor veel BSO’s en Kinderdagverblijven. Voor hen is de aanschaf van De Stint een welkome besparing op de vervoerskosten. Gemiddeld is een BSO tussen de € 7.000,- en € 10.000,- per voertuig per jaar kwijt aan vervoer van en naar de BSO. Met een eenmalige investering van een kleine € 8.000,- en een jaarlijks onderhoudsbedrag van € 300,- is de besparing voor de BSO al snel uitgerekend.

Plezierig vervoer

Veel BSO’s en Kinderdagverblijven zijn zeer tevreden met de aanschaf van De Stint. Niet alleen biedt het veilig vervoer in eigen hand, ook de kinderen zijn opgetogen. “Eindelijk kunnen we met z’n allen naar de bowlingbaan! Het was heel leuk om samen weg te gaan, maar het ‘Stintje rijden’ vinden we het leukst!” vertelt één van de passagiertjes. Eerder konden kinderen van deze BSO niet tegelijk weg; er was een begeleider tekort voor het vervoer met taxi’s en bovenal waren de kosten veel te hoog.

Nominatie MKB innovatie

De Stint is genomineerd voor de MKB innovatie top 100. Deze jaarlijkse ondernemersprijs is bedoeld als stimulans om te innoveren. Ruim 300 MKB ondernemingen hebben zich dit jaar aangemeld voor de verkiezing. Op 4 juni 2012 wordt op de Floriade in Venlo de winnaar bekend gemaakt door Maxime Verhagen, demissionair minister van Economische Zaken.

Over De Stint

In december 2011 verwierven initiatiefnemers Peter Noorlander (28) en Edwin Renzen (34) de vergunningen om met De Stint de openbare weg op te gaan. De Stint is een nieuw elektrisch voertuig en valt in de categorie ‘bijzondere bromfiets’.  Met  een maximale snelheid van 15 km per uur en een eenvoudige bediening is De Stint wendbaar en geschikt voor op het fietspad.


Deel: ' Stint vervoersoplossing BSO in jaar van forse bezuiniging '
Lees ook