Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van dinsdagmorgen 14 augustus
10:21 dinsdag 14 augustus 2001

Bert Visser
0592 - 331144
0651 - 611629

EMMEN

Een 28 jarige automobilist uit Emmen heeft maandagmiddag een rijverbod gekregen van acht uur en van hem is een bloedproef genomen. De controlerende agenten roken dat de man een sterke wietlucht uitademde. De man is na voorgeleiding weer in vrijheid gesteld.

KLAZIENAVEEN

Een bewoner van de Rozemarijn in Klazienaveen heeft bij de politie aangifte gedaan van een inbraak in zijn woning. De hele boel was overhoop gehaald en de man miste onder meer audio apparatuur, drie GSMs en een fototoestel. Het vermoeden bestaat dat er gebruik gemaakt is van een valse sleutel.

EMMEN

De politie van Emmen heeft maandagavond een 18 jarige man uit Rotterdam aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij bij de Brinkenhalte in Emmen een 46 jarige vrouw van haar tasje heeft beroofd. De vrouw fietste over de Brinkenhalte toen de man plotseling op haar af kwam en haar tas afpakte. Omdat er een man op fiets op de beroving afkwam liet de dader de tas vallen en ging er vandoor. Aan de hand van de beschrijving van de vrouw en de getuige kon de man later worden aangehouden in de wachtruimte van de NS. Bij zijn fouillering trof de politie een kentekenbewijs een rijbewijs en een groene kaart aan. Die bleken in de nacht van zondag op maandag te zijn gestolen bij een autokraak. De man is na voorgeleiding ingesloten.

ASSEN

Een 39 jarige inwoonster van Assen is maandagavond onder bedreiging met een mes in de fietstunnel onder de Europaweg bij de wijk Pittelo beroofd. De vrouw verklaarde dat de man haar vroeg hij haar iets mocht vragen, waarop ze van de fiets was gestapt. Onmiddellijk daarna zou hij haar een mes op de keel hebben gezet. De man rukte het rugtasje van haar rug en smeet het terug in haar richting nadat hij de mobiele telefoon er uit had gehaald. Het gaat bij de dader om een blanke man van ongeveer 30 a 35 jaar. De aangeefster schat zn lengte op ongeveer 1.80 meter. Hij droeg een donkere muts met een brede rand en een embleem met iets roods erin. Hij droeg een zwart T shirt.

BORGER

In Borger zijn maandagavond 5 jongens in de leeftijd van 15 tot 19 jaar aangehouden in verband met openlijke geweldpleging. De knapen worden ervan verdacht dat ze in de Beatrixstraat in Borger een grote veldkei op een auto hebben gegooid. De knapen zijn na voorgeleiding ingesloten.

DIEVER

De politie van Diever heeft zich maandagavond geërgerd aan het gedrag van bezoekers van de braderie in Diever. Twee agenten hebben hun handen vol gehad aan het op afstand houden van opdringerig publiek. Voor het politiebureau in Diever was een man onwel geworden. Hulpverleners die bezig waren de man te reanimeren werd het werk bijna onmogelijk gemaakt. Via de marktmeester moesten er dranghekken aan te pas komen op het slachtoffer en de hulpverleners af te schermen. Ook toen de ambulances naar het ziekenhuis vertrokken lukte het de politie met moeite de weg vrij te maken. De politie noemt de reacties van mensen die ze moesten aanspreken op hun gedrag ronduit asociaal. De man is overleden. Zijn identiteit is bij de politie tot nu toe nog niet bekend.

RODERWOLDE

Een 18 jarige inwoner van Steenbergen is maandagavond levensgevaarlijk gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen. Hij zat als passagier in een auto, bestuurd door een 19 jarige man uit Roden. De auto raakte op de Hoofdstraat in Roderwolde met hoge snelheid van de smalle weg en kwam na een botsing met drie bomen tot stilstand. De bestuurder mankeerde niets. Voor het leven van de passagier wordt gevreesd.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Stonede automobilist krijgt rijverbod van acht uur in Emmen '
Lees ook