Stork Group

Naarden, 22 december 1999

Ascom verkeers-/parkeersystemen versterken infrastructuuractiviteiten Stork

Stork heeft met Ascom Nederland B.V. in principe overeenstemming bereikt over de overname van de activiteiten van Ascom Traffic and Parking door Stork.

De activiteiten van Ascom vormen een interessante uitbreiding van de reeds bestaande technische dienstverlening van Stork voor de infrastructuur, een van de clusters van de Stork Technical Services Group. De versterking van de hoogwaardige specialistische technische dienstverlening in deze groep is een speerpunt in het strategisch groeibeleid van Stork, dat door deze acquisitie mede wordt ingevuld.

Ascom Traffic and Parking heeft een toonaangevende positie op de markt van integrale oplossingen voor stedelijke verkeers- en parkeerproblematiek. De volledig integreerbare systemen van Ascom (de `X-Trac' familie) omvatten:

* verkeersregelinstallaties (`Lotrac');

* route-informatie- en parkeerverwijssystemen (`Guidetrac');
* parkeersystemen (`M 800M');

* selectieve stadafsluiting (`Seltrac');

* real-time optimalisatie- en regelsysteem dat zich aanpast aan variërende verkeersstromen (`Toptrac');

* stedelijk verkeersmanagementsysteem (`Mantrac').

Ascom Traffic and Parking, onderdeel van Ascom A.G. (Zwitserland), realiseert met 57 medewerkers een jaaromzet van ca. NLG 20 miljoen.

De activiteiten worden ondergebracht bij Stork Infratechniek B.V. dat daarmee haar vooraanstaande positie versterkt als technische dienstverlener voor de infrastructuur, bestaande uit diensten en systemen voor verkeersgeleiding, bewegwijzering, openbare verlichting en tunnelinstallaties, alsmede voor de vliegveld-, telecom-, energie- en rail-infrastructuur.

Stork Infratechniek (ruim 500 medewerkers en NLG 160 miljoen omzet) is een werkmaatschappij van de Stork Technical Services Group. In 1998 realiseerde deze groep met 10.000 medewerkers NLG 2 miljard omzet van de totale concernomzet van NLG 5 miljard (EUR 2,3 miljard).

Informatie voor de pers:
J.A. Huurdeman
Tel. 035 695 7555, 06 5382 3146

Deel: ' Stork neemt Ascom Traffic and Parking over '
Lees ook