Stork Groep NV

Corporate Communications
Persbericht

Naarden, 19 juli 2001

Stork verkoopt laatste roodvleesactiviteiten

Stork en Penguin Ventures hebben een letter of intent getekend m.b.t. de verkoop van een meerderheidsbelang in Stork MPS (Lichtenvoorde) aan Penguin Ventures. De transactie wordt naar verwachting per 1 september 2001 geëffectueerd. Vakverenigingen, ondernemingsraad en medewerkers zijn op de hoogte gesteld. Met deze transactie heeft Stork de desinvestering van de niet-strategische activiteiten voor ca. 75% afgerond. Over de overnameprijs wordt geen mededeling gedaan.

Stork MPS ontwerpt en produceert geautomatiseerde slachtsystemen voor varkens en runderen, alsmede zuiveringsinstallaties en logistieke systemen voor vleesverwerking. Het bedrijf heeft een omzet van ca. EUR 40 miljoen en telt 255 medewerkers (in binnen- en buitenland) die allen over zullen gaan naar de nieuwe eigenaar. Penguin Ventures B.V.(Utrecht) is een Nederlandse investeringsmaatschappij die financiële support en managementondersteuning verstrekt aan industriële middelgrote ondernemingen. De directie wordt gevoerd door voormalige Stork managers. Stork behoudt een minderheidsbelang van 35%.

Stork MPS behoort tot de Capital Assets, de groep bedrijven die door Stork worden gedesinvesteerd omdat ze niet langer tot de strategische activiteiten behoren. Van deze groep bedrijven (met een totale omzet van EUR 830 miljoen) is - inclusief Stork MPS - inmiddels driekwart verkocht. De verkoop van niet-strategische activiteiten is een onderdeel van Stork Strong!, het programma waarmee Stork een strategische heroriëntatie doorvoert.

Informatie voor de pers:
Stork N.V.
Dick Kors
Tel. 035 - 695 75 55

Zoekwoorden:

Deel: ' Stork verkoopt laatste roodvleesactiviteiten '
Lees ook